India betiltja a PUBG-t, a Baidu-t és még több mint 100, Kínához köthető applikációt

A PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) az egyik legnagyobb battle royale, a Fortnite riválisa, most pedig Indiában betiltják.

 

Az indiai kormány 118 kínai mobilapplikációt tiltott be, ahogy a feszültség tovább fokozódik a két ország között.

A listán több Tencent fejlesztés található, köztük a nagysikerű PUBG Mobile-al és a WeChat Work-el.

Korábban a kormány már betiltott 59 népszerű alkalmazást, például a TikTok-ot, nemzetvédelmi okokra hivatkozva.

India Informatikai Minisztériuma erről azt mondta, hogy „megbízható információik vannak”, melyek azt mondják, hogy ezek az alkalmazások India érdekeivel ellentétes tevékenységet folytattak.

Más érintett alkalmazások:

  • a keresőóriás Baidu két alkalmazása
  • a CamCard üzleti kártyaszkennelő
  • az Alibaba Alipay fizető applikációja s annak Taobao nevű e-piac felülete
  • Netease játékok, mint a Marvel Super War
  • Sina News applikáció

A minisztérium elmondása szerint sok panasz érkezett hozzájuk „különböző forrásokból”, például „mobilapplikációkkal való visszaélésekről Androidról és iOS platformról, lopásokról és adatlekérésekről, melyek Indián kívül eső helyekre továbbították az így megszerzett információt.”

„Az ilyen adatok összegyűjtése, bányászása, s profilozása szembe megy az indiai nemzetvédelemmel, mely India függetlenségét és integritását tartja szem előtt, ez rendkívül komoly szempont, amely vészhelyzeti intézkedéseket kíván meg.”

A betiltás persze válaszlépés a Himalájánál húzódó határ körüli feszültségekre.

India és Kína is több egységet rendelt a Ladakh régióba még júniusban, az összecsapásokban pedig legalább 20 indiai katona életét vesztette.

Műholdfelvételek bizonyítják, hogy Kína új megfigyelőállásokat létesített a Himalája melletti határnál.

Amerika szintén a közelmúltban csapott le a kínai appokra, betiltással fenyegetve meg a TikTokot, s kiadva az amerikai vállalatoknak, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg üzleti kapcsolataikat a Tencent WeChat platformjával. A Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro szerint a kormány más kínai applikációkkal szemben is tervez fellépni.

Forrás: BBC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu