Újabb nagy dobásra készül a Hello Games

A No Man’s Sky-hoz hasonlóan nagy projektnek ült neki a Hello Games csapata.

A No Man’s Sky megjelenése előtt sok dolgot ígért – és emiatt nagyotmondó is volt – Murray, ami miatt a játék eredeti állapotában csalódás volt 2016-ban. Ám Sean és csapata nem adta fel, és becsülettel, ingyenes frissítésekkel támogatta éveken át a játékot, és azóta a játékosokat is meggyőzték. Talán ettől motiválva mondta el a Polygonnak, hogy a világűr felfedezéséhez hasonlóan nagy, magasra törő játékot fejleszt a Hello Games.

Murray azt mondta, hogy az indie játékfejlesztőknek mindig ott van az a bizonyos megállapodás az ördöggel, amit nehéz döntésnek tekint, és ha lehetősége lenne visszamenni az időben a No Man’s Sky bejelentéséhez, nehéznek tartaná még most is a megfelelő útvonal kijelölését, mert sokan érdeklődtek a játék iránt, ám szerinte egy képletes rakétában ültek, ami a nap felé tartott, és a megjelenés óta többszáz millió órát fektettek a játékosok a játékukba, és a közösség is igencsak elégedett lett – ennek legalább örül.

A megállapodás itt nagy eséllyel a Sony-ról szól, ugyanis a PlayStation 4 egyik nagy játéka volt a 2014-es E3-as előadás során. Pont emiatt hatalmasak lettek az elvárások a No Man’s Sky iránt, és az sem nagyon segített, hogy a játék egyre inkább egy PlayStation 4-exkluzív címnek tűnt. Viszont Murray ismét vállalkozna ilyesmire, ugyanis a Hello Games tanult a hibáiból, ám a stúdió még nem tudja, hogy miként kezelje a következő játékát… de Murray nyilatkozata szerint a még névtelen játék egy visszafogottabb megjelenés előtti marketinget fog kapni.

2016-ban Shuhei Yoshida, a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios akkori elnöke is kritikus volt a Hello Games-el – szerinte a PR-stratégia egyszerűen borzalmas volt, és akkoriban ugye csak a PlayStation 4/PC pároson volt játszható a No Man’s Sky… de ha Murray és csapata tényleg tanult a hibáiból, akkor azzal jó irányba indulhat el a fejlesztés és később a promóció is.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu