Van élet a halál után: a PS Vita továbbra is Japán legjobban fogyó használt konzolja

A PlayStation 2019-ben, 7 év után leállította a PS Vita japán gyártását, azonban ez nem jelentette a kézikonzol végét…

 

A Vita ugyebár életet jelent, s habár a PlayStation Vita már elérte élete végét, hiszen 2018 elejétől nem árulják többé nyugaton, a használt konzolpiac segített feltámadni a gépnek, legalábbis Japánban. A Famitsu adatai alapján, melyeket a Siliconera szedett össze, a PlayStation kézikonzol továbbra is a legkeresettebb gép Japánban az eBay-en.

Piaci elsőhelyezett a Vita idén áprilistól egészen júniusig, ami az első japán pénzügyi negyedév. A nyugati kereskedelem leállításával kitolták a japán gyártást még egy évvel, így a kis gép kalandjai egészen 2019-ig tartottak, amikor is elvileg véget értek. Mivel nem volt már hivatalos piaca a gépnek, már csak az adás-vétel maradt. A konzol sikere annak is köszönhető, hogy remek ötleteket sűrítettek bele, sajnos azonban nem kapott kellő támogatást még élete során.

Emiatt is keresik most annyian a PS Vita-t a használtgép-piacon, habár az eBay Japan rávilágít egy igen érdekes tényre is. Nyugaton beszerezni ezt a gépet igen költséges mulatság. Ezzel szemben Japánban a Vita csak 8,000 jen, azaz nagyjából 75 $ (~22.700 Ft), így hát rávilágítanak, hogy nagyon sok vásárló Amerikából származik, aki vagy olcsóbban akar hozzájutni a géphez, amin aztán játszani fog, vagy pedig újabb eladásokkal spekulál.

Ami még érdekes, hogy a második legjobban fogyó használt gép Japánban nem más, mint a PSP, a Sony korábbi hordozható masinája, a legendás Nintendo 64 pedig ötödik a listán. A PS Vita nem élvezte azt a sikert nyugaton, amit Japánban, mégis továbbra is keresett termék marad, annak ellenére, hogy a PlayStation már bejelentette, hogy a kézikonzolok világa nem érdekli többé őket.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu