Menu

Van élet a halál után: a PS Vita továbbra is Japán legjobban fogyó használt konzolja

A PlayStation 2019-ben, 7 év után leállította a PS Vita japán gyártását, azonban ez nem jelentette a kézikonzol végét…

 

A Vita ugyebár életet jelent, s habár a PlayStation Vita már elérte élete végét, hiszen 2018 elejétől nem árulják többé nyugaton, a használt konzolpiac segített feltámadni a gépnek, legalábbis Japánban. A Famitsu adatai alapján, melyeket a Siliconera szedett össze, a PlayStation kézikonzol továbbra is a legkeresettebb gép Japánban az eBay-en.

Piaci elsőhelyezett a Vita idén áprilistól egészen júniusig, ami az első japán pénzügyi negyedév. A nyugati kereskedelem leállításával kitolták a japán gyártást még egy évvel, így a kis gép kalandjai egészen 2019-ig tartottak, amikor is elvileg véget értek. Mivel nem volt már hivatalos piaca a gépnek, már csak az adás-vétel maradt. A konzol sikere annak is köszönhető, hogy remek ötleteket sűrítettek bele, sajnos azonban nem kapott kellő támogatást még élete során.

Emiatt is keresik most annyian a PS Vita-t a használtgép-piacon, habár az eBay Japan rávilágít egy igen érdekes tényre is. Nyugaton beszerezni ezt a gépet igen költséges mulatság. Ezzel szemben Japánban a Vita csak 8,000 jen, azaz nagyjából 75 $ (~22.700 Ft), így hát rávilágítanak, hogy nagyon sok vásárló Amerikából származik, aki vagy olcsóbban akar hozzájutni a géphez, amin aztán játszani fog, vagy pedig újabb eladásokkal spekulál.

Ami még érdekes, hogy a második legjobban fogyó használt gép Japánban nem más, mint a PSP, a Sony korábbi hordozható masinája, a legendás Nintendo 64 pedig ötödik a listán. A PS Vita nem élvezte azt a sikert nyugaton, amit Japánban, mégis továbbra is keresett termék marad, annak ellenére, hogy a PlayStation már bejelentette, hogy a kézikonzolok világa nem érdekli többé őket.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu