Baldur’s Gate 3 Early Access: teljes árú játék lesz, a játékhossz is kiderült

A Baldur’s Gate 3 Early Access hamarosan elstartol, s most fontos részletek láttak napvilágot vele kapcsolatban.

 

A Baldur’s Gate 3 remélhetőleg még ebben a hónapban early access-be lép, most pedig plusz információkkal gazdagodhattunk a Larian Studios játékkiadásért felelős főnökének, Michael Douse-nak hála. Először is egy rossz hír azoknak, akik azt remélték, hogy ha korábban szállnak fel erre a vonatra, akkor olcsóbb lesz a jegy is: sajnos nem. Douse szerint a Baldur’s Gate 3 Early Access teljes áron érkezik, 60 $-os (~18.100 Ft) áron. Persze ez az összeg valahol érthető, hiszen a játék úgy tűnik hogy egy 25 órás kampánnyal bír még így is.

De lássuk Douse tweetjeit a játék EA (Early Access) változatáról:

 

 

„A BG3 EA néhány menő Twitch integrációval érkezik majd, amivel szavazni lehet bizonyos dolgokra. – Kicsit olyan lesz ez, mint amit a Panel From Hell alatt is csináltunk, csak ezúttal komolyabban. Még beszélünk majd erről, és persze a multiplayerről is.”

 

„Az játék ára 59.99 $ lesz. Nem kell nyomást érezni, hogy már most megvedd. Nem megy a játék sehova, nem tűnik el, és mi sem fogunk. Végső soron, ez egy hatalmas játék lesz. Habár az EA „csak” 25 órás kampánnyal bír majd, a végső játék * gyors fejszámolás * sokkal hosszabb lesz.”

 

A Larian korábban már beszámolt arról, hogy pontosan mit is foglal majd magába a Baldur’s Gate 3 Early Access – 4-es szintig tudsz majd fejlődni, ez idő alatt 80 összecsapásban vehetsz részt s 596 NPC-vel (nem játékos, gépi karakterrel) találkozhatsz majd, a rendelkezésedre áll majd 146 mágikus és egyéb képesség, s bepattanhatsz egy 4-fős online kalandba. Összesen, nagyjából kétszer annyi tartalommal jönnek, mint amennyi anno a Divinity: Original Sin 2 early access kiadásában volt.

 

Íme a Baldur’s Gate 3 kulcselemei:

 

  • Online multiplayer akár négy játékosig, mely lehetővé teszi így képességeink kombinálását, sőt, a csapat felosztását, hogy saját questekbe bonyolódj, saját célokat tűzz ki. Dolgozzatok ki együtt egy tökéletes tervet… Vagy légy te magad a káosz, s boríts fel mindent amikor a barátaid a legkevésbé számítanak rá.
  • Egyedi karakterek tesznek élővé egy testreszabott élményt, ahol mindenkinek egyéni céljai, különleges tulajdonságai és világnézete van. Történeteik összefonódnak az egész narratívával, s csak rajtad áll, hogy ezek a sztorik a megváltás, a hatalom vagy egészen más végkifejletek felé vezetnek.
  • Fejlett, körökre osztott harcrendszer a D&D 5e szabályrendszere alapján. Csapatalapú kezdés, előnyök és hátrányok, dobások és azok módosítói pörögnek a háttérben. Ezekhez jön hozzá a harci kameranézet, a kibővített környezeti interakció, s új, fluid harcrendszer, mely a stratégiát és az előrelátást jutalmazza.
  • Rajtad múlik a Forgotten Realms világ jövője, a te döntéseiden, na és persze a dobókockán, amely a játék mögött megszabja a dolgok mikéntjét. De nem számít hogyan játszol, vagy mit sikerül „dobnod”, a téged körülvevő világ és lakói reagálnak majd történetedre.
  • A játékosok által indítható körökre osztott mód lehetővé teszi, hogy megállítsd a világot magad körül bármikor, akár a harcokon kívül is. Akár, ha egy lehetőséget látsz még a harc kezdete előtt, vagy egy rablást akarsz megszervezni teljes precizitással, vagy csak el akarsz menekülni egy borzalmas csapdából, ez a lehetőség mindig nyitva áll előtted. Oszd fel a csapatodat, készülj a rajtaütésre, a lopakodásra a sötétben – kovácsolj szerencsét magadnak!

 

A Baldur’s Gate 3 Early Access PC-n veszi kezdetét (Steam-en, GOG-on, vagy akár Google Stadia-n át) szeptember 30.-ával, habár ez a dátum akár még elcsúszhat októberre. A teljes játék megjelenési ideje még nem ismert.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu