Menu

Crysis Remastered: szoftveres Ray-tracing és gépigény [VIDEO]

Késés után, de érkezik a Crysis Remastered, amely állítólag remek szoftveres Ray-Tracingre képes PS4 Pro-n / Xbox One X-en is. Plusz kiderült a PC-s gépigény.

 

Késett a Crysis Remastered, de ebben a hónapban végre megérkezik, s habár már láttunk biztató képsorokat a játékból PC-n, azt még mindig nem tudjuk, hogy mi a helyzet a konzolokkal, a PS4 Pro-val és az Xbox One X-el. Nos, szerencsénkre a Digital Foundry nemrég a Crytek-nél járt, s sikerült kipróbálniuk a még meg nem jelent Crysis Remastered konzolváltozatokat is. (a Nintendo Switch-re ugye már megjelent a játék). A DF videója többnyire a Crytek-es látogatást mutatja be az irodákban, de elszórva található azért Crysis Remastered anyag is, ráadásul Xbox One X-en rögzítve, Ray-tracing módban.

A Digital Foundry azt ígéri, hogy hamarosan még többet tudunk meg a Crysis Remastered-ről, addig azonban megerősíthetik, hogy a játék Xbox One X verziója három megjelenítési módban lesz futtatható – a 4K/30 FPS módban a javított élményért, 1080p-ben a jobb teljesítményért, s ray tracing módban egy kis next-gen ízelítőért.

 

 

Szóval úgy tűnik, hogy az Xbox One X és PS4 Pro verziók tudni fognak majd a Crysis Remastered során egy játékban leprogramozott, szoftveres ray-tracing megoldást. Na persze… az meg vajon mennyire lesz használható? Nos, úgy tűnik, hogy a Crytek jelen generációs ray-tracing megoldása jobb lesz, mint arra számítanánk. A Digital Foundry egészen odáig ment, hogy „sokszor egészen lenyűgöző a látvány” s hogy „a teljesítmény is jó”. Az Xbox One-ról látható jelenetek a videón elméletileg ray-tracing módban futnak, így a teljesítmény külön okésnak tűnik, bár az is igaz, hogy a látvány terén talán van még hova fejlődnie az ilyen jellegű megoldásoknak. Hm, talán a DF-es csapat egyszerűen csak nem a legjobb videóanyagból választott?

A Crysis Remastered eredetileg még júliusban jelent volna meg, de a rajongók nem reagáltak túl jól (enyhén szólva) a játék korai képeihez és előzeteséhez. A vihart elkerülendő, a Crytek visszavonta játékát még egy kis polírozásra.

A Crysis Remastered PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkezik szeptember 18.-án. Mint említettük, a játék már elérhető Nintendo Switch-re, habár nyilvánvalóan nem annyira látványos technikailag, mint a nagykonzolos leendő társai.

Egyébként pedig a Crysis Remastered április közepén történt bejelentése óta sok PC-sben ismét felmerült a régi kérdés: “Fut vajon a gépemen a Crysis?” Nos, a kérdés megválaszolásra talált. A Crytek megerősítette ugyanis a játék minimum és ajánlott gépigényét az Epic Games Store-on át, s habár a minimum gépigény a szokottnál kissé magasabb, az ajánlott gépigény nem lett túlságosan súlyos. (Persze ez mindig nézőpont kérdése.)

 

Minimum gépigény

 

 • Operációs rendszer: Windows 10 64-Bit
 • Processzor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
 • Memória: 8GB RAM
 • Grafikus kártya: Nvidia GeForce GTX 1050 TI / AMD Radeon 470
 • Videó memória: 4 GB 1080p-hez
 • DirectX: DX11
 • Tárhely: 20 GB

 

Ajánlott gépigény

 

 • Operációs rendszer: Windows 10 64-Bit
 • Processzor: Intel Core i5-7600k vagy jobb / AMD Ryzen 5 vagy jobb
 • Memória: 12 GB RAM
 • Grafikus kártya: Nvidia GeForce GTX 1660 TI / AMD Radeon Vega 56
 • Videó memória: 8 GB for 4K
 • DirectX: DX11
 • Tárhely: 20 GB

 

Szóval most már tudod a választ a kérdésedre, kedves PC-s olvasónk. Ha a géped a szokottak szerint ezen paraméterek közé esik, akkor nem lesz problémád a játék futtatásával. Ha pedig mégis gondjaid akadnak… Talán érdemes felkészülnöd az új generációra, s megcsodálni az Nvidia 3000-es szériájának lenyűgöző erejét, különös tekintettel a csodaszámba menő GeForce 3090-re, amely azt ígéri, hogy 8K-t is 60 FPS mellett fog tudni.

Forrás: WCCFTech, 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu