Menu

NVIDIA GeForce RTX 3080: 100 FPS 4K mellett több AAA-játékban, Max. beállítások mellett, RTX-el [VIDEO]

Az NVIDIA érkező GeForce RTX 3080-a gyakorlatilag lemossa a színről a GeForce RTX 2080 Ti-t a Doom Eternal-ban.

 

Az NVIDIA GeForce RTX 3080-as kártyája teljesen lesöpri a pályáról a GeForce RTX 2080 Ti-t például a Doom Eternal közben, több mint 150 FPS-t produkálva 4K felbontás mellett, maxra pipálva az összes minőségbeli és képi beállítást. Nos, az NVIDIA még több teljesítményadatot osztott meg kártyái új generációjának zászlóshajójáról, s úgy tűnik, hogy még az RTX 2080 Ti-hez mérten is egy igazi fenevaddal van dolgunk!

Az NVIDIA GeForce RTX 3080-a feledtetni fogja velünk az RTX 2080 Ti emlékét is – RTX bekapcsolása mellett, több mint 100 FPS produkálható vele a legmodernebb, csúcs tripa-A játékokban, maximum képminőség mellett, 4K-ban!

A leleplezés során Jensen csak a teljesítményadatok százalékos arányait osztotta meg az előző generációs kártyákkal összevetve, azonban a Redditen lezajlott egy Q&A (kérdezz-felelek), amelynek során az NVIDIA GeForce termékelőállításért felelős menedzsere, Justin Walker osztott meg fontos FPS-számokat új GeForce RTX 3080-as grafikus kártyájuk kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy az NVIDIA GeForce RTX 3080 a maga 10 GB-jával képes lesz-e elég memóriát szolgáltatni a next-gen játékok futtatásához, Justin azt válaszolta, hogy céljuk következő generációs kártyáik zászlóshajóján a nagyszerű teljesítmény biztosítása volt 4K felbontás mellett is úgy, hogy akár minden beállítást a maximumra húzhassunk.

Justin megosztott néhány példát is játékokkal, azt mondja, hogy a GeForce RTX 3080 képes lesz 60-100 FPS-t produkálni több AAA címben, 4K felbontáson, minden beállítást teljesen kihúzva (a legmagasabb felbontású textúrákról beszélünk és az RTX bekapcsolásáról ott, ahol ez lehetséges!). A játékok, melyeket megemlített a Shadow of The Tomb Raider, az Assassins Creed: Odyssey, a Wolfenstein: Youngblood, a Gears of War 5, a Borderlands 3, a Metro Exodus és a Red Dead Redemption 2 voltak.

 

 

[Justin Walker] Folyamatosan analizáljuk a legújabb játékok memóriaigényét, s ezt átelemezzük a játékok fejlesztőivel is, hogy megértsük memóriaszükségleteiket a jövőben érkező játékaik kapcsán. A cél a 3080-al az, hogy a lehető legjobb áron kínáljunk kiváló teljesítményt, amely lehetővé teszi a 4K-s játékot is, akár maximum beállítások és gyors képsebesség mellett is.

 

Ahhoz, hogy ezt elérjük, rendkívül erős GPU-ra van szükség, gyors memóriával és elég memóriával is ahhoz, hogy biztosítsa azt, ami a játékoknak kell. Néhány példa – ha a Shadow of the Tomb Raider-t, az Assassin’s Creed Odyssey-t, a Metro Exodus-t, a Wolfenstein Youngblood-ot, a Gears of War 5-öt, a Borderlands 3-at vagy a Red Dead Redemption 2-t nézzük, amint a 3080-on futnak 4K-ban, maximum beállítások mellett (beleértve ebbe a high res. textúra-pakkokat is) és persze a bekapcsolt RTX-et, már ha a játék támogatja persze, akkor azt látjuk, hogy a játék 60-100 FPS-es képsebességet képes folyamatosan produkálni, miközben a memóriaigénye 4GB és 6GB közé esik.

Az extra memória mindig jó, de jelentősen megnyomja a kártya árát, így muszáj megtalálni a kellő balanszot. – írta a Redditen.

 

Legalább három játék a felsoroltak közül biztosan alkalmazza az NVIDIA RTX fícsörjét. Ezek a címek a Metro Exodus, a Shadow of The Tomb Raider, és a Wolfenstein: Youngblood. Kezdjük talán a Metro Exodus-al, melynek átlagteljesítménye 47 FPS volt RTX 2080 Ti-vel, bekapcsolt RTX-el és Ultra alapbeállítással, a Gameworks fícsörök kikapcsolva tartása mellett. Azt figyelembe véve, hogy az NVIDIA azt állítja, hogy ők tényleg mindent maximumra állítottak a méréseik során (beleértve az említett Gameworks effekteket is), a 60 FPS+ teljesítmény félelmetes ugrás. Az NVIDIA arra nem tér ki, hogy a DLSS-t is használták-e, de az RTX 2080 Ti-s mérés kikapcsolt DLSS-el történt, natív 4K-ban.

Menjünk a Shadow of The Tomb Raider-re, ez is Ultra beállításokkal lett tesztelve. Az RTX 2080 Ti itt átlagosan 55 FPS-t produkált Ultrán, és bekapcsolt DLSS-el. 99%-os kihasználtság mellett volt a kártya által produkált képsebesség 44 FPS. Azt nem tudjuk, hogy az RTX 3080 pontosan hány FPS-t tolt ki a játékból, de olyan 70-80 FPS körül mozoghat, ha a 45%-os fejlődéssel számolunk az RTX 2080 Ti-hez képest, ami már 90%-os ugrás az RTX 2080-hoz képest, ami egyszerűen hihetetlen érték.

 

NVIDIA GeForce RTX 30 Series Performance

 

A Wolfenstein Youngblood esetében a teljesítmény maxon 55 FPS volt, bekapcsolt RTX-el, s 80-85 FPS ha a DLSS is rá lett nyomva. Ha az RTX 3080 itt is 40-50%-os teljesítménynövekedést tudna produkálni az RTX 2080 Ti-hez képest, mint amit a többi játéknál láthattunk, akkor legalább 100, de talán 100+ FPS-t is elérhetünk azonos beállítások mellett. Mindent összevetve, az NVIDIA GeForce RTX 3080 egy fantasztikus kártyának ígérkezik 4K gamingre, képességeihez mérten nagyon barátságos, 699 $-os áron (~212.000 Ft).

Az RTX 3080 megdöbbentő specifikációkkal bír, 68 SM egység kapott benne helyet, ami így 8704 CUDA magot jelent. A CUDA magok mellett a kártya új-generációs RT (Ray-Tracing) technológiával érkezik, Tensor magokkal, s teljesen új SM (streaming multi-processor) egységekkel.

Ami a memóriát illeti, az NVIDIA GeForce RTX 3080 10 GB-nyi memóriával jelenik majd meg, s az új generációs GDDR6X dizájnt használja majd. Az RTX 3080 a GDDR6X technológiájával 19.0 Gbps-os sebességre is képes lesz. Ez pedig a 320-bites busz interfésszel együtt akár 760 Gbps-ot is jelenthet.

Az NVIDIA GeForce RTX 3080 2020. szeptember 17.-én érkezik a felhasználókhoz. A Founders Edition-verzió kerül majd 699 $-ba. Tehát az NVIDIA GeForce RTX 3080 ennyibe kerül majd, ugyanakkor egyedi, módosított modelljeinek ára változhat majd dizájnjuktól és extra erejüktől függően.

Nincsenek még ennél részletesebb teljesítmény-számok melyeket az NVIDIA megosztott volna, de azok alapján amit most tudunk elmondható, hogy a GeForce RTX 3070 gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti, az RTX 3080 pedig jóval az RTX 2080 Ti előtt jár, az RTX 3090 pedig körülbelül 50%-al erősebb lesz, mint az RTX 2080 Ti, ami így együtt szemlélve igen szép teljesítmény. Az NVIDIA GeForce RTX 3080 önmagában is kétszer olyan gyors, mint a sima RTX 2080 s jelentősen gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti, ettől pedig tökéletes választás lesz 60 FPS-es 4K játékra, amikor majd grafikus kártyát keresünk.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu