NVIDIA GeForce RTX 3080: 100 FPS 4K mellett több AAA-játékban, Max. beállítások mellett, RTX-el [VIDEO]

Az NVIDIA érkező GeForce RTX 3080-a gyakorlatilag lemossa a színről a GeForce RTX 2080 Ti-t a Doom Eternal-ban.

 

Az NVIDIA GeForce RTX 3080-as kártyája teljesen lesöpri a pályáról a GeForce RTX 2080 Ti-t például a Doom Eternal közben, több mint 150 FPS-t produkálva 4K felbontás mellett, maxra pipálva az összes minőségbeli és képi beállítást. Nos, az NVIDIA még több teljesítményadatot osztott meg kártyái új generációjának zászlóshajójáról, s úgy tűnik, hogy még az RTX 2080 Ti-hez mérten is egy igazi fenevaddal van dolgunk!

Az NVIDIA GeForce RTX 3080-a feledtetni fogja velünk az RTX 2080 Ti emlékét is – RTX bekapcsolása mellett, több mint 100 FPS produkálható vele a legmodernebb, csúcs tripa-A játékokban, maximum képminőség mellett, 4K-ban!

A leleplezés során Jensen csak a teljesítményadatok százalékos arányait osztotta meg az előző generációs kártyákkal összevetve, azonban a Redditen lezajlott egy Q&A (kérdezz-felelek), amelynek során az NVIDIA GeForce termékelőállításért felelős menedzsere, Justin Walker osztott meg fontos FPS-számokat új GeForce RTX 3080-as grafikus kártyájuk kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy az NVIDIA GeForce RTX 3080 a maga 10 GB-jával képes lesz-e elég memóriát szolgáltatni a next-gen játékok futtatásához, Justin azt válaszolta, hogy céljuk következő generációs kártyáik zászlóshajóján a nagyszerű teljesítmény biztosítása volt 4K felbontás mellett is úgy, hogy akár minden beállítást a maximumra húzhassunk.

Justin megosztott néhány példát is játékokkal, azt mondja, hogy a GeForce RTX 3080 képes lesz 60-100 FPS-t produkálni több AAA címben, 4K felbontáson, minden beállítást teljesen kihúzva (a legmagasabb felbontású textúrákról beszélünk és az RTX bekapcsolásáról ott, ahol ez lehetséges!). A játékok, melyeket megemlített a Shadow of The Tomb Raider, az Assassins Creed: Odyssey, a Wolfenstein: Youngblood, a Gears of War 5, a Borderlands 3, a Metro Exodus és a Red Dead Redemption 2 voltak.

 

 

[Justin Walker] Folyamatosan analizáljuk a legújabb játékok memóriaigényét, s ezt átelemezzük a játékok fejlesztőivel is, hogy megértsük memóriaszükségleteiket a jövőben érkező játékaik kapcsán. A cél a 3080-al az, hogy a lehető legjobb áron kínáljunk kiváló teljesítményt, amely lehetővé teszi a 4K-s játékot is, akár maximum beállítások és gyors képsebesség mellett is.

 

Ahhoz, hogy ezt elérjük, rendkívül erős GPU-ra van szükség, gyors memóriával és elég memóriával is ahhoz, hogy biztosítsa azt, ami a játékoknak kell. Néhány példa – ha a Shadow of the Tomb Raider-t, az Assassin’s Creed Odyssey-t, a Metro Exodus-t, a Wolfenstein Youngblood-ot, a Gears of War 5-öt, a Borderlands 3-at vagy a Red Dead Redemption 2-t nézzük, amint a 3080-on futnak 4K-ban, maximum beállítások mellett (beleértve ebbe a high res. textúra-pakkokat is) és persze a bekapcsolt RTX-et, már ha a játék támogatja persze, akkor azt látjuk, hogy a játék 60-100 FPS-es képsebességet képes folyamatosan produkálni, miközben a memóriaigénye 4GB és 6GB közé esik.

Az extra memória mindig jó, de jelentősen megnyomja a kártya árát, így muszáj megtalálni a kellő balanszot. – írta a Redditen.

 

Legalább három játék a felsoroltak közül biztosan alkalmazza az NVIDIA RTX fícsörjét. Ezek a címek a Metro Exodus, a Shadow of The Tomb Raider, és a Wolfenstein: Youngblood. Kezdjük talán a Metro Exodus-al, melynek átlagteljesítménye 47 FPS volt RTX 2080 Ti-vel, bekapcsolt RTX-el és Ultra alapbeállítással, a Gameworks fícsörök kikapcsolva tartása mellett. Azt figyelembe véve, hogy az NVIDIA azt állítja, hogy ők tényleg mindent maximumra állítottak a méréseik során (beleértve az említett Gameworks effekteket is), a 60 FPS+ teljesítmény félelmetes ugrás. Az NVIDIA arra nem tér ki, hogy a DLSS-t is használták-e, de az RTX 2080 Ti-s mérés kikapcsolt DLSS-el történt, natív 4K-ban.

Menjünk a Shadow of The Tomb Raider-re, ez is Ultra beállításokkal lett tesztelve. Az RTX 2080 Ti itt átlagosan 55 FPS-t produkált Ultrán, és bekapcsolt DLSS-el. 99%-os kihasználtság mellett volt a kártya által produkált képsebesség 44 FPS. Azt nem tudjuk, hogy az RTX 3080 pontosan hány FPS-t tolt ki a játékból, de olyan 70-80 FPS körül mozoghat, ha a 45%-os fejlődéssel számolunk az RTX 2080 Ti-hez képest, ami már 90%-os ugrás az RTX 2080-hoz képest, ami egyszerűen hihetetlen érték.

 

 

A Wolfenstein Youngblood esetében a teljesítmény maxon 55 FPS volt, bekapcsolt RTX-el, s 80-85 FPS ha a DLSS is rá lett nyomva. Ha az RTX 3080 itt is 40-50%-os teljesítménynövekedést tudna produkálni az RTX 2080 Ti-hez képest, mint amit a többi játéknál láthattunk, akkor legalább 100, de talán 100+ FPS-t is elérhetünk azonos beállítások mellett. Mindent összevetve, az NVIDIA GeForce RTX 3080 egy fantasztikus kártyának ígérkezik 4K gamingre, képességeihez mérten nagyon barátságos, 699 $-os áron (~212.000 Ft).

Az RTX 3080 megdöbbentő specifikációkkal bír, 68 SM egység kapott benne helyet, ami így 8704 CUDA magot jelent. A CUDA magok mellett a kártya új-generációs RT (Ray-Tracing) technológiával érkezik, Tensor magokkal, s teljesen új SM (streaming multi-processor) egységekkel.

Ami a memóriát illeti, az NVIDIA GeForce RTX 3080 10 GB-nyi memóriával jelenik majd meg, s az új generációs GDDR6X dizájnt használja majd. Az RTX 3080 a GDDR6X technológiájával 19.0 Gbps-os sebességre is képes lesz. Ez pedig a 320-bites busz interfésszel együtt akár 760 Gbps-ot is jelenthet.

Az NVIDIA GeForce RTX 3080 2020. szeptember 17.-én érkezik a felhasználókhoz. A Founders Edition-verzió kerül majd 699 $-ba. Tehát az NVIDIA GeForce RTX 3080 ennyibe kerül majd, ugyanakkor egyedi, módosított modelljeinek ára változhat majd dizájnjuktól és extra erejüktől függően.

Nincsenek még ennél részletesebb teljesítmény-számok melyeket az NVIDIA megosztott volna, de azok alapján amit most tudunk elmondható, hogy a GeForce RTX 3070 gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti, az RTX 3080 pedig jóval az RTX 2080 Ti előtt jár, az RTX 3090 pedig körülbelül 50%-al erősebb lesz, mint az RTX 2080 Ti, ami így együtt szemlélve igen szép teljesítmény. Az NVIDIA GeForce RTX 3080 önmagában is kétszer olyan gyors, mint a sima RTX 2080 s jelentősen gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti, ettől pedig tökéletes választás lesz 60 FPS-es 4K játékra, amikor majd grafikus kártyát keresünk.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu