GRAVEN: szellemi folytatást kap a Hexen II [VIDEO]

A Slipgate Ironworks (akik amúgy a Ghostrunneren is dolgoznak) igyekszik visszahozni a sötétebb fantasy FPS műfajt, amit anno a Hexen, illetve a Heretic képviselt.

Frederik Schreiber, a 3D Realms (ami amúgy a játék egyik kiadója lesz, a másik pedig az 1C Entertainment) alelnöke és a GRAVEN rendezője a sajtóközleményben azt mondja, hogy ez számukra egy álomjáték volt, és elképzelték, hogy milyen lenne a Hexen (II) folytatása, ha 1998-ban, az Unreal Engine-nel készült volna – úgy látják, hogy ez a válasz a kérdésükre. Tehát ez nem a modernebb irányt követi: HP regeneráció helyett fix HP-nk van, amit medkitekkel kell majd feltölteni, és ez csak egy példa.

A GRAVEN Steam-oldala szerint egy középkori történetről van szó, ahol az Ortogonális Rend (Orthogonal Order) egyik papjának lányát egy eretnek tag feláldozza, ő pedig szépen kiborul. Bíróság elé állítják, bűnösnek ítélik, kitagadják, és az alkotó egy ima közben csak annyit mond neki, hogy a békéjét ki kell harcolnia. Úgyhogy fegyvert ragad, és nekiáll az eretnek szekták kiirtásának, mert az évszakok sorrendjét felborították, és a járványokkal is szórakoznak.

A játékmenetben az akció mellett a felfedezés és a (környezettel kapcsolatos) puzzle-k megoldása is szerepet kap, így a GRAVEN több klasszikus shooterből, akció-RPG-ből, illetve „immerzív szimulátornak” nevezett alkotásból is átvesz pár ötletet. Három kiterjedt régióval fog a játék rendelkezni (és érdemes lesz visszalátogatni a korábban már kipucolt területekre is). Lesz egy naplónk, amivel a felfedezés kapja a hangsúlyt a menj a következő, kijelölt pontra a pályán gondolat helyett. A városlakókat meghallgatva legyőzhetjük az ő szenvedésüket okozó szörnyeket. Harminc eltérő szörny lesz (fertőzött őrültektől a mocsári szörnyekig), és ezeket tűzzel és elektromossággal is legyőzhetjük. A világot a bűvigékkel is meg lehet változtatni. Fegyverek? A mágikus alabárdnyéltől kezdve a csuklóra szerelt íj-nyíl párosig lesz változatosság; a rejtett arany segítségével a fegyvereket és a spelleket (ezekből összesen több mint 30 lesz) is fejleszthetjük a kovácsoknál/alkimistáknál. Osztott képernyős co-opban, vagy akár egyszerre négyen is játszhatunk online. A karakterdizájnért Chuck Jones (Duke Nukem 3D, Half-Life), a szinkronért pedig Stephan Weyte (Blood, Fire Emblem, DUSK) felel.

A GRAVEN valamikor jövőre rajtol PlayStation 5-ön, Xbox Series X-en (Xbox Series S-en), PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu