Returnal: jövőre érkezik a Housemarque PlayStation 5-ös alkotása? [VIDEO]

A Housemarque lehet, hogy nem nagyon fog sokat várni a következő játékának elindításával.

A Housemarque-ot több játéka miatt is ismerhetjük (még Bloodhouse-ként Stardust, Super Stardust Amigán; Super Stardust HD – PlayStation 3; Super Stardust Portable – PSP; Dead Nation – PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4; Outland – PlayStation 3, Xbox 360, PC/Mac/Linux; Super Stardust Delta – PlayStation Vita; Resogun – PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4; Alienation – PlayStation 4; Nex Machina – PlayStation 4, PC; Matterfall – PlayStation 4), de most már a következő generáció felé tekint a finn stúdió.

A Twitteren valakinek feltűnt, hogy Laura Gilbert LinkedIn oldala szerint a Returnal valamikor 2021-ben fog megjelenni (kizárólag PlayStation 5-re). Persze ez egyáltalán nem hivatalos, és a koronavírus-világjárvány miatt ez sem tűnik olyan biztosnak (ezért is jobb lazán kezelni a megjelenési időszakokat, és csak a megjelenéshez közel bejelenteni a végleges dátumot, mert így nincs folyton halasztás, ahogy a Cyberpunk 2077-nél is láthattuk).

A Returnal a Sony Interactive Entertainment jellemzése szerint az akciódús játékmenetet a roguelike elemekkel kombinálja, műfajában pedig egy TPS-nek nevezhető. Itt egy veszélyes, ellenséges bolygón kell majd túlélnünk, és a rougelike ott lép be, hogy minden halál után megváltozik a bolygó is. Lehetőségünk lesz a DualSense kontroller adaptív ravaszainak egyikével a tüzelési módok között váltani, és a halál után azonnal visszamehetünk harcolni (a világ akkor mennyire fog megváltozni?). A 3D audió miatt a játékos maga körül érezheti a földönkívüli világot, és ennek segítségével könnyebben fel lehet majd ismerni, hogy a veszély mely irányból tart felénk.

És azért itt kiemelnénk, hogy a Housemarque is mintha követné a mostanában megfigyelhető trendet: ha egy játéknak női főszereplője van, akkor az ő kinézete nem valami szép. Úgy tűnik, hogy a Returnal esetében is ez a helyzet…

Forrás: PSU, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu