A PETA különös kéréssel fordul a Hunting Simulator 2 csapatához

Az állatvédő szervezet PETA a játékokat is górcső alá venné, most a Hunting Simulator 2 fegyvereit cseréltetné le kamerákra.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) amerikai állatvédő egyesület, mely az állatok jogaiért küzd, a játékok világába is bele kíván szólni. Dicséretes tevékenységüket néha egészen abszurd videójátékos követelések tarkítják, melyek miatt olykor nehéz komolyan venni a szervezetet. A PETA például híres arról, hogy folyton a Pokémon-t támadja, mely szerintük szintén az állatokkal szembeni erőszakot erősíti azzal, hogy kiszolgáltatja őket.

Ezúttal a francia PETA France a Hunting Simulator 2-re szállt rá. Múlt pénteken levelet küldtek a Naconnak, Alain Falc-nak, amelyben a francia egyesület kérte kérte a vadászós játék alkotóit, hogy cseréljék le játékuk fegyvereit kamerákra. A PETA azt javasolja, hogy legyen a játék új értelme az, hogy remek fotókat készítünk állatokról, mellyel így megszűnhetne az állatok elleni (virtuális) erőszak.

Már-már pszichopátiás viselkedés az, hogy élő dolgok lelövésében leljük izgalmunkat, még ha ez csak egy virtuális világban is történik.” – Mimi Bekhechi

Úgy tűnik a PETA megpróbálja átformálni a Hunting Simulator 2-t valamifajta Pokémon fényképgyűjtögető játékká. A PETA alelnöke, Mimi Bekhechi szerint „Végtelen lehetőség adott a szórakozásra, szóval az már-már pszichopátiás viselkedés, hogy élő dolgok lelövésében leljük izgalmunkat, még ha ez csak egy virtuális világban is történik.” Az alelnök még hozzátette, hogy „a Naconnak sürgősen abba kell hagynia az állatokkal szembeni erőszak dicsőítését.

A PETA egyébként folyamatosan belefolyik a játékok ügyeibe, legutóbb az Animal Crossing: New Horizons megjelenése után ásták bele magukat a témába. Ezúttal még egy oktatóanyagot is előhúztak a zsebükből azt illetően, hogy hogyan szabad játszani a játékkal. (Ami szerint például tilos a rovarok és halak vadászata.)

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu