Blade Runner: Enhanced Edition: hat percnyi felújított jelenet [VIDEO]

A Nightdive Studios (akik amúgy emellett a System Shock remake-en, továbbá a Shadow Man Remastereden is dolgoznak) egy újabb videóval kínálta meg a Blade Runner (magyarul Szárnyas fejvadász…) rajongóit.

Még márciusban jelentette be a csapat, hogy az 1997-ben PC-re megjelent Blade Runnerből egy felújítást készítenek. Aztán csend hullott a projektre, és fél évvel később egy hat perces videóval jelentkeznek, amiben egymás mellé helyezték az eredeti kiadás jeleneteit, illetve a felújított változat filmecskéit. A végeredmény szembetűnően jó: a fejlődés érzékelhető, de azért csodákra nem nagyon érdemes számítani.

Valami ilyesmit írtunk márciusban a bejelentéskot: „A Blade Runner: Enhanced Edition az eredeti játék „kifinomult, prémium restaurált változata” lesz, ami a Nightdive saját engine-jén, a KEX-en fut majd. Ez az engine a Turok és a System Shock felújításához is bevetették. Frissített karaktermodellek, animációk és jelenetek lesznek, de a szélesvásznú felbontásokat is támogatni fogja, illetve a billentyűzetet, kontrollert is nekünk megfelelően beállíthatjuk. A német, francia, olasz és kínai fordításokat is támogatni fogja.

Stephen Kick, a Nightdive vezérigazgatója szerint a Blade Runner még ma is állakat leejtő eredményt mutatott fel, és bár a KEX-szel felújítják a grafikát és tiszteletre méltóan felemelik a játékélményt, ők továbbra is megőrzik a Westwood elképzelését és játékmenetét, így úgy fog kinézni és érződni a Blade Runner mint két évtizede.” A stúdió saját fejlesztésű engine-jét a Shadow Man Remastered is alkalmazni fogja. Azért kíváncsiak leszünk a portolás eredményére.

Ha minden a terv szerint halad – ez még kérdéses, ugyanis a koronavírus-világjárvány miatt kb. Semmi sem úgy történik -, akkor a Blade Runner: Enhanced Edition valamikor idén fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve PC-re (ezen belül is Steamre). Kérdéses, hogy tényleg betartják-e a 2020-as rajtot. Majd meglátjuk.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu