Cyberpunk 2077: a lehetséges DLC-kről, illetve a next-gen árról

A közelmúltban több cég is beszélt arról, hogy a next-gen játékok ára nőni fog – most a Cyberpunk 2077 fejlesztői is megszólaltak az ügyben.

 

A CD Projekt arról lett híres, hogy különösen figyelnek rajongóikra. Ingyenes, tartalmas frissítéseik, vagy abba vetett hitük, hogy a játékosnak csak egyszer kellene fizetnie egy játékért igen jó hírnevet szerzett nekik. Most pedig a Witcher 3 mögött is álló stúdió bejelentette, hogy a Cyberpunk 2077 nem lesz drágább PlayStation 5-ön vagy Xbox Series X-en.

Befektetőikkel történt meetingjük után a CD Projekt alelnöke, Michal Nowakowski kijelentette, hogy a 60 $-os ár már egy ideje el lett döntve, s nem is fog változni: „Már bejelentettük korábban, hogy az amerikai előrendelések ára 59.99 $ lesz (~18.300 Ft), mi pedig nem szándékozunk ezen változtatni.” Ezután hasonlót nyilatkozott Európáról is.

Ezt a választ azután adta, miután a next-gen játékok áráról kérdezték, szóval most már biztosak lehetünk benne, hogy a játék ára újgenerációs gépeken is változatlan marad. Ez azért különösen fontos, mert sorra hallani arról, hogy a játékok árát növelni szeretnék, ott van például az NBA 2K21, amely drágább lesz az új konzolokon. A Take-Two ráadásul úgy hiszi, hogy okkal lesz drágább játékuk next-gen változata.

Ugyanezen a találkozón a lengyel cég elnöke, Adam Kicinski megerősítette, hogy a játék az utolsó tesztfázisban van, így hát a Cyberpunk 2077 nem fog tovább csúszni. Érdemes szem előtt tartani, hogy az új CD Projekt-játék több újdonsággal érkezik PS5-re és Xbox Series X-re, erre a verzióra majd 2021.-ben lehet frissíteni, méghozzá ingyen annak, aki már rendelkezik a PS4-es vagy Xbox One változattal.

A Cyberpunk 2077 rajongói egy új ray-tracinget bemutató videót is kaptak nemrég az NVIDIA GeForce RTX 3000-es szériájának leleplező eventjén. Mégis, az igazán kíváncsiak számára van itt még néhány érdekesség, melyet a cég mostanában osztott meg a nyilvánossággal.

 

 

Az első ilyen érdekesség a Cyberpunk 2077 DLC-it érinti. Nos, míg korábban a CD PROJEKT RED azt mondta, hogy nem lesz kevesebb DLC a játékhoz, mint amennyi a The Witcher 3: Wild Hunt-hoz megjelent, addig ezúttal a cégigazgató Adam Kiciński hozzátette a fanoknak (és befektetőknek), hogy még több DLC-t terveznek, mint amennyi a The Witcher-hez volt. További részletek következnek a megjelenést követő tartalmakról.

Igen, hasonló módon jönnek majd a tartalmak a megjelenés után. Sőt, még több is lesz belőlük. Egyelőre nem mennénk bele jobban ebbe, de minden tisztázott lesz a megjelenés előtt. Ahogy közelítünk a megjelenéshez, a megjelentetés utáni terveinket is felfedjük hamarosan: részletezzük majd ingyenes DLC-inket, illetve fizetős kiegészítőinket – amint mondtam, mindez hamarosan megtörténik, azután pedig már minden világos lesz.

Az egyik befektető megkérdezte, hogy hogyan működnek majd a fizetős tartalmak a játék multiplayer módjában (amely 2022-re várható). „Agresszív” megoldásokra számíthatunk? Ezt Kiciński azonnal, nagy határozottsággal cáfolta. Mindezzel együtt azt elismerte, hogy a témaválasztás remek lehetőséget nyújt arra, hogy „dolgokat adjanak el” a játékban, valószínűleg a kozmetikai dolgokra gondolt.

[…] hát, mi sosem vagyunk agresszívek a rajongóinkkal! Korrektül kezeljük őket s barátságosan. Szóval természetesen nem, nem leszünk agresszívek, de sok megvásárolható dologra lehet majd számítani. A cél, hogy a fizetéses tartalmakat úgy oldjuk meg, hogy az emberek boldogan költsék el a pénzüket. Nem akarok cinikus lenni vagy eltitkolni valamit ezzel: itt arról van szó, hogy érezzék az emberek, hogy valami értékért fizetnek. Ugyanez igaz az egyjátékos tartalmakra: azt akarjuk, hogy az emberek boldogan nyúljanak a pénzükhöz, mikor a termékeinkre költenek. Ugyanez igaz a mikrotranzakciókra is: számíthattok rájuk, természetesen, a CP egyébként is remek hely arra, hogy pénzt csináljunk belőle, de nem, nem lesz agresszív: nem fogja felbosszantani a játékosokat, hanem boldoggá teszi majd őket. Legalábbis nekünk ez a célunk.

Nos, jobb nem rápörögni az egészre, elvégre a CD Projekt RED felhasználóbarát megközelítéséről híres. Egészen konkrétan ugyanazon a kérdezz-felelek megbeszélésen, ahol az eddigiek is elhangzottak, az egyik befektető megkérdezte, hogy a lengyel stúdió is követni fogja-e Take-Two és az EA megoldását a next-gen játékaik árának növelésével. Itt hangzott el az, hogy nem.

Végül pedig kiderült az is, hogy a frissen bejelentett next-gen változatot a The Witcher 3-ból ugyanaz a Saber Interactive készíti, aki a Nintendo Switch portért is felelős volt.

Forrás: 3DJuegos, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu