Már komolyan majdnem mindenen elfut a DOOM! [VIDEO]

Ilyen készülékre egyáltalán nem számítottunk… de majdnem működésre bírták az id Software örökös klasszikusát rajta.

Foone Turingot egy tehetséges hardveres mérnöknek és programozónak nevezhetjük. Ő gyakran felteszi a kérdést, hogy „vajon ezen elfutna-e a DOOM?” A lenti két tweeten tessék álmélkodni (mást nem lehet, mert még most sem találunk szavakat.

Az ott egy terhességi tesztre alkalmas gépezet, amin például megvalósította a Rick Roll-t (ez 2008-2009 környékén volt mém külföldön: még a YouTube is átállította az összes videót Rick Astley Never Gonna Give You Up című dalára április elsején – az előadót a Három Kívánság című műsorból ismerhetjük úgy, hogy „Rikészli”). De aztán hozzátette, hogy a terhességi tesztelő gépen nem tudja a DOOM-ot futtatni, és szerinte ez kifejezetten trükkös lesz még úgy is, hogy csal (egy PC-t köt hozzá). Egy videót rajta viszont le tud játszani, úgyhogy közel van hozzá – az ábrázoláson módosítania kellett, ugyanis szerinte a játék kifejezetten sötét. 128×32 felbontás…

Hozzátette, hogy a processzort nem tudja átprogramozni, és az LCD kijelző csak négy dolgot tud mutatni, ezért mind a kettőt ki kellett cserélnie a változás érdekében. A jelenlegi verzió nem is fér bele a készülék vázába, ám biztos benne, hogy a végleges variáns már ezt a bakit is kiküszöböli majd. Aztán ha készen van a készülékkel, akkor egy tutorialt is kapunk arról, hogy miként csinálhatnak ilyen videós terhességi tesztmasinát más, erre hajlamos és képes egyének is.

Azért nyugodtan mondhatjuk, hogy ilyesmire nem számítottunk. Persze azért láttunk már oszcilloszkópon is FPS-t futni, viszont egy terhességi tesztgép abszolút nem fordulna meg a fejünkben, mint egy videojátékra használt alkalmatosság. Az egyszerre lenne már perverz és eszeveszett.

Ezek után már nem biztos, hogy viccelünk, amikor feltesszük a jelenleg még költőinek tűnő kérdést, hogy vajon mikor fog megjelenni a DOOM kenyérpirítókra? Mert az emberi kreativitás nem ismer határokat (hopp, itt beesik a refrén is az ajtón), és most már joggal várhatnánk.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu