UFC 4: az EA visszavonja az átvezetőkbe csempészett reklámokat

Az EA-t sok kritika érte, amiért előzetes bejelentés nélkül telepakolta az UFC 4-et reklámokkal. A játékosok győztek: a kiadó kiszedi ezeket.

 

Pár napja az EA verekedős játékának, az UFC 4-nek játékosai hangot adtak nemtetszésüknek, amiért a fejlesztők figyelmeztetés nélkül teletolták a játékot kéretlen rklámokkal, melyekről nem is tájékoztatták előre a közösséget. Ezek a reklámok egy rövid időre betöltik a teljes képernyőt az átvezetők és visszajátszások alatt, ráadásul sűrűn ismétlődnek amellett, hogy a ringet is telepakolták velük. A reklámok egyébként az Amazon Prime Video sorozatára, a The Boys-ra vonatkoztak, ahogy azt az egyik Reddit-felhasználó megosztotta.

Az UFC 4 játékosai valósággal felgyújtották a fórumokat és a közösségi médiát, ahogyan azt kritizálták, hogy az EA ilyen zavaró módon reklámoz egy olyan játékban, amiért egyszer már teljes árat fizettek. Egyes játékosok még azt is megjegyezték, hogy a FIFA alkotói állhatnak az ötlet mögött, akik ravasz módon a játék megjelenése után tették csak bele játékukba ezeket a reklámokat, hogy a kritikák ne említhessék ezt meg, mikor a játék megjelent.

Most már nyilvánvaló számunkra, hogy a reklámok integrálása a visszajátszásokba s a teljes élménybe nem szívesen látott változtatás.” – EA

A botrány után az EA közleményt tett közzé azzal kapcsolatban, hogy mi történt, írja az Eurogamer. A nyilvános üzenetben az EA kijelentette, hogy „ez a fajta reklám ugyan nem új az UFC-szériában, ugyanakkor eddig csak a főmenü bizonyos felületein reklámoztak, illetve a logó környékén.”

Az amerikai fejlesztő úgy tűnik megértette a helyzetet: „Most már nyilvánvaló számunkra, hogy a reklámok integrálása a visszajátszásokba s a teljes élménybe nem szívesen látott változtatás. A csapat kikapcsolta a reklámokat, s bocsánatot kér, amiért zavarta a játékosok élményét.

Végül, az EA elismerte, hogy ezt az egészet valamilyen módon le kellett volna kommunikálniuk a játékosok felé, legalább a reklámok érkezését bejelentve. Végül hozzáfűzték, hogy „a reklámok ilyetén módon történő integrációja a visszajátszásokban és a komplett élmény során nem tér vissza a jövőben.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu