Menu

UFC 4: az EA visszavonja az átvezetőkbe csempészett reklámokat

Az EA-t sok kritika érte, amiért előzetes bejelentés nélkül telepakolta az UFC 4-et reklámokkal. A játékosok győztek: a kiadó kiszedi ezeket.

 

Pár napja az EA verekedős játékának, az UFC 4-nek játékosai hangot adtak nemtetszésüknek, amiért a fejlesztők figyelmeztetés nélkül teletolták a játékot kéretlen rklámokkal, melyekről nem is tájékoztatták előre a közösséget. Ezek a reklámok egy rövid időre betöltik a teljes képernyőt az átvezetők és visszajátszások alatt, ráadásul sűrűn ismétlődnek amellett, hogy a ringet is telepakolták velük. A reklámok egyébként az Amazon Prime Video sorozatára, a The Boys-ra vonatkoztak, ahogy azt az egyik Reddit-felhasználó megosztotta.

Az UFC 4 játékosai valósággal felgyújtották a fórumokat és a közösségi médiát, ahogyan azt kritizálták, hogy az EA ilyen zavaró módon reklámoz egy olyan játékban, amiért egyszer már teljes árat fizettek. Egyes játékosok még azt is megjegyezték, hogy a FIFA alkotói állhatnak az ötlet mögött, akik ravasz módon a játék megjelenése után tették csak bele játékukba ezeket a reklámokat, hogy a kritikák ne említhessék ezt meg, mikor a játék megjelent.

Most már nyilvánvaló számunkra, hogy a reklámok integrálása a visszajátszásokba s a teljes élménybe nem szívesen látott változtatás.” – EA

A botrány után az EA közleményt tett közzé azzal kapcsolatban, hogy mi történt, írja az Eurogamer. A nyilvános üzenetben az EA kijelentette, hogy “ez a fajta reklám ugyan nem új az UFC-szériában, ugyanakkor eddig csak a főmenü bizonyos felületein reklámoztak, illetve a logó környékén.”

Az amerikai fejlesztő úgy tűnik megértette a helyzetet: “Most már nyilvánvaló számunkra, hogy a reklámok integrálása a visszajátszásokba s a teljes élménybe nem szívesen látott változtatás. A csapat kikapcsolta a reklámokat, s bocsánatot kér, amiért zavarta a játékosok élményét.

Végül, az EA elismerte, hogy ezt az egészet valamilyen módon le kellett volna kommunikálniuk a játékosok felé, legalább a reklámok érkezését bejelentve. Végül hozzáfűzték, hogy „a reklámok ilyetén módon történő integrációja a visszajátszásokban és a komplett élmény során nem tér vissza a jövőben.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu