A Google nem akar az Epic Games-Apple pereskedésben részt venni

Úgyhogy ők külön eljárásban szeretnének megküzdeni Tim Sweeney cégével.

Az internetóriás olyan kérést nyújtott be a bíróságnak, több témában is reagálva. Főképp Yvonne Gonzales Rogersnek címzik a mondanivalójukat, ugyanis ő kezeli az Epic Games vs. Apple pereskedést. A Google azt kéri, hogy ne vegyék a céget be a két cég közötti vitába.

Bár a „gugli” azt állítja, hogy az Android és az iOS egymás ellen küzd a fejlesztők és a platform felhasználói elcsábításáért, a Google és az Apple eltérő üzleti modellt alkalmaz, a megállapodásaik sem hasonló megközelítésűek, és a versenyt nyújtó ökoszisztémákkal kapcsolatban is más-más hozzáállással bírnak. Itt arra kell gondolni, hogy az Apple csak az App Store-on keresztül engedélyezi a fejlesztőknek az applikációik terjesztését, míg az Androidos eszközökre több „appboltot” feltehetünk a Google Play mellett, és nyugodtan telepíthetjük az .apk kiterjesztésű programokat akár az internetről is.

Ne feledjük, hogy az Epic Games a Google és az Epic ellen is benyújtotta a keresetet, ugyanis megelégelték, hogy a két gigász 30%-os haszonkulccsal dolgozik a mikrotranzakciókban. Ezért ők lendületből kitették a Fortnite szűrét, és Tim Sweeney cége szerint az iOS-es felhasználói tábor 60%-kal zsugorodott. Csakhogy a Google szerint még egyik entitása sem kapott ezzel kapcsolatos panaszt. Ha ez megtörténik, és a kezdetleges menetrend elérhetővé válik a jogi meghallgatások esetében, akkor a Google is a bíróságra megy, hogy „főképp az Android számára egyedi körülmények” miatt megküzdjön ott az Epic-kel.

A Google még hozzátette, hogy az Epic és az Apple közötti peres eljárás gyorsított folyamatban történik, és szerintük nem tiszta, hogy miért is lett ilyen sürgős az ügy (tényleg, miért?). Talán az anyagiak miatt: a pereskedés megkezdése előtti harminc napban az App Store-on a játékosok 43,4 millió dollárt (ez ~ 13,2 milliárd forintot jelent) költöttek, a Google Playen ez az összeg csak 3,3 millió (ami egy milliárd forint körüli értéknek felel meg).

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu