A Microsoft után a Ubisoft is „AAAA” játékok fejlesztéséről beszél

A Beyond Good and Evil 2-re, a Skull & Bones-ra és még két titokzatos játékára is úgy hivatkozik a Ubisoft, mint “AAAA” játékokra.

 

Úgy látszik a tripla-A játékok után készülhetünk a AAAA-játékok hajnalára. Éveken át használtuk a AAA címet egy-egy játék besorolásához, s a kiadók is rendben voltak ezzel, de a közelmúltban egyre elterjedtebb lett a „AAAA” kifejezés használata. A Microsoft kezdte, amikor azt mondta, hogy új stúdiója, a The Initiative kifejezetten AAAA-játékok fejlesztésére szakosodott, s most úgy tűnik, hogy a Ubisoft is elkezdte saját berkein belül használni a kifejezést. Bizonyíték erre több Ubisoft fejlesztő LinkedIn oldala, amely külön AAAA projekteket említ.

Az első ilyen említés a Beyond Good and Evil 2 művészi rendezőjéhez, Cyril Masquilliere-hez kötődik, aki a hosszú fejlesztési idővel büszkélkedő címet next-gen AAAA, nyílt-univerzumú játékként aposztofálta. (Nagy köszönet a Timur222 nevű Twitter-felhasználónak amiért ezeket kiszúrta!)

 

 

A Skull & Bones vezető producere, Francois Logeais szintén AAAA-játékként hivatkozik készülő címükre.

 

 

Szintén vannak meg nem határozott, fejlesztés alatt álló AAAA címek a Ubisoft Berlinnél és a Ubisoft Bordeaux-nál.

 

 

 

Természetesen az a kérdés, hogy ez az egész AAAA-jelenség jelent-e bármit? Vajon méretüket vagy komplexitásukat tekintve ezek a játékok valóban egy egészen új szintet fognak képviselni, vagy ez az egész AAAA csak egy újabb marketinghúzás, hogy a next-gen játékokért több pénzt kérhessenek el? Nos, valószínűleg inkább az utóbbiról lesz itt szó, persze addig nem lehet biztosat mondani, míg nem próbáltuk az első AAAA-játékunkat. Mint említettük, a Ubisoft játékai, például a Beyond Good and Evil 2 mellett a Microsoft is használta már ezt a címkét, hogy néhány érkező játékára utaljon vele, olyanokra, mint például a Forza Motorsport 5, na meg mindarra a titokzatos AAAA cuccra, amin a The Initiative jelenleg is dolgozik. (Melyről egyébként azt pletykálják, hogy a Perfect Dark franchise újjáélesztése lesz.) Majd meglátjuk, hogy más kiadók is szokásukká teszik-e ezt a megnevezést.

Ti mit gondoltok erről? Szerintetek van jövője az AAAA-gamingnek, vagy ez az egész csak cinikus hülyeség?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu