Hexworks: új stúdió dolgozik a Lords of the Fallen 2-n

A CI Games egyszer hol dolgozik a már közel hat éve megjelent Lords of the Fallen folytatásán, hol nem.

Szóval a korábban City Interactive néven elhíresült kiadó bejelentette, hogy Barcelonában és Bukarestben új stúdiót nyitottak (mind a két helyszínen márciusban történt a nyitás, néhány hetes eltéréssel), így a Hexworks kizárólag a fantasy-akció-RPG műfajú Lords of the Fallen 2-n dolgozzanak… és ez már next-gen konzolokra és PC-re készül. Tehát a PlayStation 4, Xbox One kiesett a pixisből, és a PlayStation 5, Xbox Series X (és a már hivatalosan bejelentett Xbox Series S) van a célkeresztben a PC mellett…

Marek Tyminski, a CI Games vezérigazgatója azt mondja, hogy több eltérő ötletük volt a Lords of the Fallen 2-re, és örül az új stúdiónak, ami már fél éve ezen a játékon dolgozik, és állítólag jelentős eredményeket értek már el. Az volt a tervük, hogy csendben maradjanak a csapat felépítéséig, illetve az első projekttel kapcsolatos megegyezésig. Ezek pedig megvalósultak. (Csak aztán nehogy itt is dugába dőljenek a tervek, láttunk ugyanis erre példát.)

A Hexworks egy kb. huszonöt fős csapat, amit Cezar Virtosu (kreatív rendező) és Saul Gascon (felelős producer) vezet. A tagok között AAA-fejlesztésekben jártas veteránok is vannak. Gascon szerint érezni leeht, ha a fejlesztők szenvedélyesek a játékaik iránt, és úgy látja, hogy a stúdió erről szól. Senior fejlesztőkből verbuválódott a csapat, amit lenyűgöz a fantasy műfajú, felnőtteknek szóló játékok készítése. Viszont nehéznek tartotta az ide vezető utat a koronavírus okozta lezárások miatt, de Virtosuval és Tyminskivel közösen összehoztak egy jó csapatot, és alig várja, hogy többet is megmutathasson, elmondhasson.

A Lords of the Fallen 2 változik: az eddigi power fantasy környezet helyett dark fantasy beállítottságú lesz, és közelebb fog jutni a Soulsborne, Souls-klón játékokhoz. Virtosu szerint hónapokon át a projekt tervein dolgoztak, hogy lépést tarthassanak a műfajban a többi játékkal, miközben azért földhöz ragadtak maradjanak. Kihívásnak tekinti a távmunkát, de ezt megkönnyíti, hogy világszerte kapcsolatba tudnak lépni a Soulsborne-rajongókkal, így a végeredményt egy kijózanító indie fejlesztésnek és rajongói munkának tekinti. Úgy látja, hogy függetlenül a származásunktól, eredetünktől, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük a játékok révén. Szerinte szenvedélyes a csapat, és egy kreatív játékot fognak megvalósítani.

A Lords of the Fallen 2-nek nincs megjelenési dátuma. Mivel már megint újrakezdték, és ez már a harmadik tabula rasa szituációnak tűnik, nem kizárt, hogy 2023 előtt nem fog megjelenni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu