Hyrule Warriors: Age of Calamity: a balsors kora [VIDEO]

Száz évvel a The Legend of Zelda: Breath of the Wild eseményei előtt játszódik az új Hyrule Warriors – már ez is felkeltheti az érdeklődést…

A Nintendo és a Koei Tecmo tegnap szépen meglepett minket a bejelentéssel. A Hyrule Warriors: Age of Calamity egy évszázaddal a Nintendo Switch nyitócímeinek legnagyobbikának eseményei előtt zajlódik, amikor is Hyrule a stötéségbe zuhant: egy gonosz erő örökre átváltoztatta a királyságot. Ennek történéseit a The Legend of Zelda: Breath of the Wild csak felületesen érintette, úgyhogy eddig nem nagyon tudhattuk, hogy pontosan mi is történt. Ismerős helyszíneken harcolhatunk új ellenfelekkel, és Linket, Zeldát, továbbá a négy Bajnokot is láthatjuk – ők első alkalommal lesznek játszhatóak a Hyrule Warriors-sorozatban.

Akinek mondjuk a Fire Emblem Warriors valamelyik része megfordult már a kezei között, akkor a játékmenet is gyorsan megtanulható lesz: a kombókra kell koncentrálni, és eközben a különleges képességek alkalmazása is fontos – az akciódús játékmenet egy kidolgozott történettel párosul; ebben pedig az események, kapcsolatok és a drámai események részletesen eltárulnak előttünk. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild vizuális stílusa azért a játékmenetben is valamelyest feltűnik a puzzle-k megoldása miatt, azon túl pedig fegyvereket, képességeket is megnyithatunk, és akár a Sheikah-tábla erejét is használhatjuk (ez a BotW-ből biztosan ismerős lesz). A Nintendo weboldalán pedig még azt olvastuk, hogy Ganon katonáiból megszámlálhatatlanul sok lesz a Lynelektől kezdve a Bokonlinokig. (Nem véletlenül Warriors játék: itt a mennyiség mindig is szerepet játszott!)

Szó esett a tavaly júniusban bejelentett The Legend of Zelda: Breath of the Wild-folytatásról is. Eiji Aonuma, a Zelda-sorozat producere azt mondta, hogy a csapat keményen dolgozik a folytatáson, hogy az első részhez hasonlóan nagy világ még inkább lenyűgözzön bennünket, de ehhez időt kérnek, mielőtt további részleteket közölhetnek.

A Hyrule Warriors: Age of Calamity november 20-án már meg is fog jelenni, 60 dolláros/eurós, 21 ezer forintos áron. A digitális kiadás előrendelői a Lucky Ladle fegyvert kapják – ezt Link használhatja. A Pot Liddel kombinálhatjuk, vagy egyesíthetjük más fegyverekkel a statjaink megnöveléséhez.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu