Baldur’s Gate 3: innovatív multiplayerrel, átvezető mozikkal és párbeszédekkel kecsegtet [VIDEO]

Sokkal élettel telibb történetet ígér a Larian Studios a Baldur’s Gate 3-ban, többek között az innovatív multiplayer résznek is köszönhetően.

Kétség sem fér hozzá, hogy a Larian Studios apait-anyait belead a Baldur’s Gate 3 fejlesztésébe, elvégre egy legendás fantasy szerepjátékos brand és az úgyszintén rendkívül sikeres két Divinity: Original Sin kombinációjáról van szó. A belga fejlesztőcsapat már eddig is sok videót osztott meg a játék fejlesztéséről, a harcrendszerről és kamerabeállításokról, most pedig a multiplayer aspektusáról láthatunk egy vadonatúj bemutatót.

Sven Vincke és a lelkes csapata egy viccesen, retrospektív módban induló videóban mutatták be a többjátékos mód mindenféle aspektusát és a hatalmas szabadságot, amely majd a játékosokra vár. Ami például újdonság, hogy a szokásos dialógusopciók és rájuk adott válaszok a hagyományos megoldásokkal ellentétben itt moziszerű eseményeket hoznak elő a játékon belül. Méghozzá nem egyszerű átvezetőkről beszélünk, hanem motion capture által létrehozott és előre generált animációkról.

De ez még mind semmi! Külön, a Twitch-közvetítésekre kihegyezett lehetőség, hogy a nézők (!) szavazhatnak (!), hogy a játékosok (akár co-op módban is) milyen válaszokat adjanak a párbeszédek során, a végeredményt pedig a saját szemükkel láthatják majd. Kibicnek semmi sem drága, ugye, haha! Persze, végül a játékos dönt, hogy elfogadja-e ezeket a választásokat, de minden esetre ez a megoldás teljesen új távlatokat nyithat a játékmenetben: a nézők akár egyfajta Dungeon Masterré is válhatnak a közvetítés során.

Ahogy mindannyian tudjuk, a Baldur’s Gate 3 először PC-n és Google Stadián jelenik majd meg, szeptember 30-án – early access-ben és teljes áron. Maguk a fejlesztők is azt javasolják, hogy a játék kezdeti állapotába még olyan gyorsan ne „ugorjunk bele”, várjuk meg amíg a tartalmat nagy mértékben bővítik. De hát ki bírja ki a várakozást, nem igaz?

Végül tekintsétek meg a játék rendkívül látványos „key art” wallpaperjét is, amelyet talán a játék dobozán is láthatunk majd, amikor fizikai lemezen is a boltokba kerül.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu