A Bungie tagadja, hogy a Microsoft fel akarta volna vásárolni a stúdiót

Fake news-nak titulálta a Bungie azt a mostanában elterjedt információt, hogy a Microsoft fel akarta volna vásárolni a céget, miután otthagyták a redmondi céget a Halo Reach megjelenése után.

A Bungie stúdió leginkább arról híres, hogy ők fejlesztették a Halo és később a Destiny játékokat, de aki igazi régi motoros gamer, az még biztosan emlékszik rájuk a kilencvenes évekből is, amikor a Myth című 3D-s fantasy RPG-sorozatot készítették PC-re. Ami a Microsoftot illeti: a két cég útjai 2001 és 2010 között kapcsolódtak össze, amíg a Halo játékokat fejlesztették, aztán 2010-ben elváltak, amikor is a Bungie ismét független stúdióvá vált, amikor a Destiny-t kezdték fejleszteni, melyet végül az Activision adott ki, majd annak több kiegészítője után 2017-ben a Destiny 2-ővel folytatták, ahhoz is több kiegészítőt adtak ki, mígnem az Activisiontől is elváltak útjaik.

Hogy a két Destiny MMO mennyire jó játék, vagy sem, azt most ne feszegessük, de az biztos, hogy igencsak sikeresek, így valamennyire még logikusnak is tűnt, hogy a Microsoft ismét megpróbálja „magához húzni” a Bungie-t – ezúttal tényleges felvásárlással. Erről a Nibellion nevű közismert játékipari szivárogtató tweetelt és olyannyira komolyan vették a gamer sajtóban, hogy nem más, mint Jeff Grubb megemlítette a Venture Beat nevű ismertebb oldal podcastjében.

A gond csak az, hogy mind ebből a Bungie állítása szerint egyetlen szó sem igaz. Maga Pete Parsons, a Bungie CEO-ja döntött végül úgy, hogy Nibellion, az eredeti szivárogtató tweetjére válaszol, hogy véget vessen a terjengő pletykáknak és egy kategorikus „nemmel” zárja le az ügyet. DeeJ, a stúdió közösségi főnöke is alaposan odaszúrt egy jó nagyot Nibellionnak ezzel a szarkasztikus, fanyar humorú és persze elég kemény megjegyzéssel:

„Amikor pletykákat terjesztesz a cégünkről, légy szíves a valódi logónkat használd.”

Nibellion tweetjére és a ráadott válaszra persze odagyűltek az újságírók, mint a cápák a véres húsra, különféleképpen kommentálva az ügyet, továbbá Daniel Ahmad, egy másik jól ismert insider is „megjelent”, annyit megjegyezve, hogy bár közismert, hogy a Bungie azért hagyta ott nemrég az Activisiont is, hogy ne függjenek végre semmilyen kiadótól, de azért ennek a NetEase kínai cég 100 millió dolláros befektetése némileg ellentmond. Mi mindenesetre továbbra is majszoljuk a popcornt és isszuk a kólát, tovább figyelve a szájkarate körüli fejleményeket.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu