Az Apple engedi a játékok streamelését, a Microsoft pedig felszólalt ellenük

Az Apple és a Microsoft az Epic Games miatt már ferde szemmel néz egymásra… és így az xCloud iOS-es elérhetősége is kérdéses.

Kezdjük ott, hogy az Apple frissítette az App Store szabályzatát, mivel nemsokára itt az iOS 14, és tisztán engedélyezik a játékok streamelését. De van egy csavar: a szabályzat szerint egy előfizetést engedélyeznek, ami az appokon és a szolgáltatásokon mind megosztott kell, hogy legyen. A streamelni kívánt játékokat az App Store-ból kell letöltenünk, és abban nem szabad az előfizetőknek újfent fizetnie érte, továbbá a nem előfizető fogyasztók sem juthatnak hátrányos helyzetbe.

Korábban a Google Stadia és a Microsoft Project xCloud sem indulhatott el teljes formájában az App Store-on, ugyanis az Apple elutasította azok appjait, mert a két streamelő szolgáltatásban olyan játékokat lehetett streamelni, amik az Apple kiértékelési folyamatain még nem estek át. A Facebook Gaming appja is hasonlóan körülményes volt, de az Instant Games nélkül el tudott indulni. A baj az, hogy az Apple továbbra is követeli, hogy a játékokat kiértékelhesse, és külön-külön le kell az App Store-ról tölteni a játékokat.

Még augusztusban azt mondta a WindowsCentralnak a Microsoft, hogy az Apple egyedülálló helyzetben van, mert ők megtiltják a felhős és az előfizetéses (Game PAss) fogyasztók jelenlétét a hozzáállásukkal, és ők másként tekintenek a játékos appokra, miközben a nem játékos appokkal szemben lazább hozzáállása van, holott azokban is van interaktív tartalom.

Eddig a régebbi információk. Most a The Verge-en is felszólalt a Microsoft az Apple ellen egy közleményben. Továbbra is úgy vélik, hogy a többi szórakoztatási formátumhoz képest az Apple továbbra is negatívan megkülönbözteti a játékokat. Ez pedig szerintük rossz élményt okoz a fogyasztóknak, mert ők szeretnének azonnal egy játékba lépni a kínálatukból, ahogy a filmekkel vagy dalokkal is teszik, és nem szeretnék, hogy több mint 100 appot letöltsenek csak amiatt, hogy a felhőből játszhassák azt, amit szeretnének. A Microsoft elkötelezett, hogy a játékosokat helyezze a középpontba, hogy remek élményben lehessen részük.

Abban igaza van a Microsoftnak, hogy nem kellene plusz appokat letölteni csak a streamelésért. Szóval, még romlani fog a helyzet.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu