Nagy költekezésben a Microsoft?

Állítólag nem egy új stúdió felvásárlása miatt zsugorítja a redmondi cég a bankszámláit…

Stúdiók tekintetében az utóbbi évek során azért a Microsoft vásárolt (és biztos, hogy még vásárolni is fog) rendesen – elég például a Ninja Theory-ra (Hellblade), a Playground Games-re (Forza Horizon), az Obsidian Entertainmentre (Fallout: New Vegas), vagy a Double Fine-ra (Psychonauts) gondolni. Bár tény, hogy Phil Spencerék például Ázsiában terjeszkedni szeretnének (erről írtunk is), most állítólag más irányban megy a költekezés…

A legújabb GamesBeat Decides podcaston Jeff Beat, a VentureBeat általában megbízhatónak tekinthető bennfentese azt mondta, hogy hallott a Microsoft költekezéséről, de neki halvány lila gőze sincs, hogy mégis mi a csudára dob ki pénzt most az Xbox-os cég. De abban biztos, hogy most elég szépen megnyomják a ceruzát a csekken, és nem egy stúdió felvásárlására szánják a nem ismert pénzösszeget, viszont a megfogalmazás alapján ez valami nagy dobás lesz, és ő is próbálkozott, hogy kitalálja a Microsoft terveit.

Lehetséges, hogy a Microsoft is elkezdett exkluzív megállapodásokért fizetni, és itt lendületből a Yakuza: Like A Dragon felé mutatunk – nem lepődnénk meg, ha a PlayStation 5 verzió mellett a PlayStation 4-es, vagy akár az Xbox One-os verziót is elhalasztják, hogy csak az Xbox Series pároson (esetleg az Xbox One-on is…) legyen játszható a nyugaton a címben 7-es számot nem használó játék a PC-n kívül. (Mert azért azt talán nem merik meglépni, hogy csak Xbox-on legyen elérhető az új Yakuza lokalizált kiadása!) Vagy talán a Game Passra szeretnének egy nagy játékot elhozni. Grubbék a Destiny 2-re tippelnek, ugyanis annak legújabb kiegészítője, a Shadowkeep is felütötte a Game Passon a fejét. (Aztán megemlítették, hogy a Microsoft állítólag fel akarta a Bungie-t vásárolni, de azt annak egyik alapítója letagadta…)

Az Xbox Series X és az Xbox Series S weboldala is megújult (képek lent – kicsit vicces, hogy az XSS marketingjében a méretet emelik ki…). A két konzol november 10-étől lesz kapható 499, illetve 299 dollárért (1:1 dollár-euró konverzióval és haszonkulcsokkal számolva 195 ezer, illetve 115 ezer forint körüli áron lesz hazánkban kapható a két konzol.) A harmadik képen a csomagolásukat is megtekinthetjük.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu