A Sony cáfolja a csökkenő PlayStation 5-készletet

A média és a konzolgyártó cég mást állít – a Sony megcáfolta a Bloomberg állítását.

Tegnap ezt írtuk a Bloomberg tudósítása alapján: „a Sony Interactive Entertainment (SIE) redukálta a PlayStation 5 márciusig bezárólag előrejelzett készletét, de a probléma ott van, hogy ezt NÉGY millióval levágta tizenegy millióra! (Ez pedig azért jó 30%-os vágás…) Az indok nem a csökkenő kereslet miatt van, hanem a konzolhoz szükséges, egyedi tervezésű egylapkás rendszer gyártásában vannak hibák. Abból pedig az adódik, hogy ha nincs alkatrész, akkor nincs konzol sem. Ezt a Bloomberg a témában jártas forrásokra támaszkodva állítja.”

Erre reagált a cég, amikor a Gamesindustry-nak küldött egy rövid közleményt a témával kapcsolatban. A Sony nem kívánt a gyártáshoz köthető részleteket közölni, majd hozzátette, hogy a Bloomberg információi tévesek. Nem változtatták meg a PlayStation 5 legyártani kívánt készletét a tömeggyártás megkezdése óta. Azaz nyár eleje óta nem módosították a terveiket, holott júliusban még arról volt szó – szintén a Bloomberg, illetve a Nikkei alapján -, hogy a Sony akkor több konzol gyártását tűzte ki, mivel a koronavírus következtében a kereslet is megugrott.

A Sony tehát titkolózik a konzolgyártás mértékével (is), úgyhogy nem nagyon tudni, hogy innen hová vezet az út, leszámítva a ma esti közvetítést, amiről korábban már írtunk – itt nagy eséllyel a Sony be fogja mondani, hogy a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition mennyit is kóstál majd, és azért már láttunk itt-ott lehetséges árakat. A legtöbbjük 499 dollárra/euróra teszi a Blu-ray meghajtós modellt, így azonos áron lenne kapható, mint a versenytárs, az Xbox Series X.

Amúgy a Sony eléggé trükkös: könnyű megcáfolni valamit, ha nincs mögötte bizonyíték. Lehet, hogy tényleg kevesebb egylapkás rendszerük van (system-on-a-chip, a magyar fordítás picit furcsa), de az is lehet, hogy kitaláció az egész. Mi csak annyit látunk ebből – ha igaz lesz -, hogy készlethiány adódik.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu