A PlayStation 4-es játékok túlnyomó többségét támogatni fogja a PlayStation 5

És aki nem akar frissíteni, Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment (SIE) elnök-vezérigazgatója nyugtató nyilatkozatot adott.

Eddig is tudtuk, hogy a PlayStation 5 több PlayStation 4-es játékot visszamenőlegesen támogatni fog (miközben a PlayStation három korábbi generációja kimarad, holott a PS1-PS2 párost izomból tudná futtatni az új masina…). Ezzel kapcsolatban Ryan a Washington Postnak elárulta, hogy a PlayStation 5 az előző generációra megjelent játékok „99%-át” futtatni fogja. A PlayStation Plus-előfizetők pedig az első naptól kezdve képesek lesznek a visszamenőleges támogatás révén több régebbi játékot játszani a PlayStation Plus Collectionben, ugyanis az 18 PlayStation 4-es játékot tartalmaz.

Ryan még azt is elmondta a Washington Postnak, hogy a PlayStation 5 megjelenése után nem áll le azonnal a PlayStation 4 támogatása: az ő elvárása ugyanis az, hogy a PS4-et még három-négy évig támogassák, azaz 2024-ig szeretné a már közel hét éve megjelent, de több mint 110 millió példányban elkelt konzolt támogatni. Ez pedig kedvez azoknak, akik nem akarnak az új konzolra váltani, vagy egyszerűen nincs miből frissíteniük (és mivel szinte biztos, hogy a koronavírus-világjárvány alatt egy szép kis globális recesszió is vár ránk, nagy esély van arra, hogy sokan maradnak a régi masinán…).

És talán pont emiatt ejtették meg azt a bejelentést, hogy a PlayStation 4-es közösséget támogatni szeretnék, így több exkluzív játékot is elérhetővé tesznek a PS4-re: a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Sackboy A Big Adventure, továbbá a Horizon Forbidden West is kurrens-gen verziót kap a PlayStation 5-ös verzió mellett. Ez pedig azért szembe megy azzal, amit Ryan korábban mondott, hogy itt volna az ideje exkluzív élményeket adni a játékosoknak, akik csak a PlayStation 5-ön találhatják meg azokat. Erre mondják, hogy 180 fokos fordulat… ja, és a PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés ingyenes lesz!

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition november 19-én rajtol Európában 499/399 euróért (forintban 185-190, illetve 150-155 ezer forintot tippelünk).

Forrás: Gematsu, PSU, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu