Monster Hunter: kapásból két új játék a Nintendo Switch-re! [VIDEO]

A Capcom duplázott: nem csak egy Switch-projektet hozott be a szörnyvadászatból (arról már voltak pletykák), hanem kettőt.

A Monster Hunter Rise egy akció-RPG, ami Kamura falujában játszódik az egyedi kultúrájával és innovatív vadászati technológiájával. Új vadászterületek is lesznek, köztük az ősi oltárromokkal (Shrine Ruins). A szörnyvadászat és a történet előregurítása során a legyőzött szörnyekből eső tárgyak segítségével egyedi fegyverzetet és pajzsot faraghatunk, és ezekkel nőhet a túlélési esélyünk és sikerünk egyaránt. A kihívásokat egyedül, vagy akár három barátunkkal is kipróbálhatunk a helyi vagy kooperatív online multiplayer révén.

A Monster Hunter Rise-ban új eszközöket használhatunk a szörnyek felkutatására és legyőzésére. A Wirebuggal egy helyben állva vagy a levegőben csáklyázhatunk is, ami a stratégiánkat kibővítheti, a Palamute-okat pedig meglovagolhatjuk (támadásra is használhatjuk őket), míg a Palico-k kisegítő opcióként például gyógyíthatnak a harcok során. Ha egyedül játszunk, akkor egy Palamute-ot és egy Palico-t is magunkkal vihetünk, de multiplayerben csak az egyikre lesz lehetőségünk. Új és visszatérő szörnyek is lesznek (a Magnamalo lesz a játék „zászlóshajója” ebben az értelemben; az Aknosom alakváltásra képes, a Tetranadon pedig kétéltű). A küldetések során megtudhatjuk az eseményeket, amik Kamurát veszélyeztetik. Töltési idők nem lesznek, amint betöltődik Kamura, és a területek között sem lesznek átváltások, így egybefüggő játékmenetben lesz részünk.

A Monster Hunter Rise alapkiadása mellett lesz egy 70 dolláros (euróból számítva 25 ezer forintos) Deluxe kiadás, ami extra tartalmat ad (pl. Kamurai teljes páncélkészlet, exkluzív emote-ok, kozmetikus tárgyak). Ebből lesz fizikai kiadás, és a 100 dolláros (36 ezer forintos) gyűjtői verzióból is (ebből csak olyan lesz) – ez egy Magnamalo amiibo-t, egy szörnyikon-matricakészletet, és egy lakkozott Kamura kitűzőt is tartalmaz.

A Monster Hunter Rise március 26-án jelenik meg világszerte a Nintendo Switch-re. De jön nem sokkal utána egy újabb játék, a Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin is. Ez az RPG-ket kedvelőknek is egy új, egyedi élményt ad egy gazdag történetben, ami sármos karaktereket, kihívásokat nyújtó küldetéseket és barátságos találkozásokat is ígér a szörnyekkel. Egy fiatal szörnylovaglót (Monster Rider) irányíthatunk, aki egy rokonságkövet (Kinship Stone) használva erős kapcsolatot építhet ki a szörnyekkel, hogy aztán útra kelhessen rajtuk. Drámai történetek és szívmelengető barátságok várnak ránk. Ez a játék pedig valamikor nyáron érkezik a Nintendo Switch-re.

Úgyhogy ez dupla dózis.

Forrás: Gematsu, Gematsu

 

Monster Hunter Rise képek:

 

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin képek:

 

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu