Alden Ehrenreich szerint nem volt bukás a Solo – Egy Star Wars történet, a sajtó direkt ekézte a filmet

MOZI HÍREK – A filmszínész szerint a Solo – Egy Star Wars történet állítólagos bukását a sajtó csak túllihegte, hatásvadász módon.

Nem állítanánk mi sem, hogy a Solo – Egy Star Wars történet a Csillagok háborúja filmek alfája és omegája volt, de azért tény, hogy vannak benne pozitívumok is. Ilyen például a látványos csatajelenet a film első szakaszában, a vonatrablós rész a film közepén, a Milleneum Falconnal való menekülés, a western-párbaj a film végén, illetve tulajdonképpen Alden Ehrenreich is elég jól hozta Han Solo figuráját.

Mind ettől függetlenül a Solo csúnyán megbukott a kasszáknál és általában véve rossz kritikákat kapott. A Han Solót alakító Alden Ehrenreich szerint azonban koránt sem beszélhetünk „bukásról”.

Ehrenreich a Games Radarnak adott interjújában beszélt a film utóéletéről. Szerinte koránt sem volt annyira rossz a Solo, mint ahogy azt felrótták neki. Persze, azt elismerte, hogy egy Star Wars-filmhez képest nem volt túl combos az a világszinten 392,9M dolláros eredmény 275-300M dolláros büdzséjével szemben (a hazai 213,8M dolláros bevétel meg pláne nem). Másrészről viszont ragaszkodott hozzá, hogy mint film, azért nem teljesített rosszul. A színész meg van róla győződve, hogy a Solo bukását sajtó sulykolta a közönségbe. Így nyilatkozott erről:

„Ennek van hírértéke. Még az igényesebb újságírásre is jellemző az állandó intenzív nyomás, ami miatt olykor úgy érződik, valamit katasztrófának kell beállítani, vagy ünnepelni kell. Én úgy gondolom, hogy ez kib*szottul veszélyes, pláne akkor, ha valami tényleg fontos dologra, például a világ állapotára vonatkozik. Ha egy cikknek címében az olvasható, hogy a dolgok komplikáltak, mindennek van jó és rossz oldala is, akkor nem kapja meg a kellő emocionálisan telített válaszokat. Szóval szerintem tennünk kellene egy lépést hátrafelé, és sokkal többet kellene gondokodnunk azon, hogy milyen módokon manipulálják az érzelmeinket bizonyos hangulatkeltő sztorik.”

A Skywalker kora utána persze sok rajongóban felértékelődött a Solo, amely egyfajta „underdogként” kezd kultikus filmmé válni. Nyilván, a számok azért korántsem voltak rózsásak, és a film is kicsit súlytalan volt, (inkább olyan űrwestern jellege volt), de azért tragédiának nem lehet nevezni. Az viszont több, mitn valószínű, hogy a Solo-sztori nem folytatódik, ezt maga Ron Howard rendező is megerősítette és de Aldon Ehrenreich sem túlzottan vágyik egy folytatásra.

Forrás: Games Radar

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu