Cyberpunk 2077: PC-s gépigény, meglepő nyilatkozat a fősztori hosszáról!

A Cyberpunk 2077: PC-s gépigény baráti, a készítői szerint pedig a másféle hosszra amiatt van szükség, mert sokan a The Witcher 3-at be sem fejezték.

A The Witcher-trilógia különféle arról voltak híresek, hogy rendkívül sokáig tartott, amíg végigvittük azokat. A legelső, még aránylag lineáris rész is eltartott vagy 50–60 óráig, amíg végigvittük, aztán a rövidebb The Witcher 2 is kitarthatott akár 50 óráig is, végül a nyílt világú The Witcher 3 akár 150-ig kitarthatott, amíg minden mellékküldetést végigvittünk és akkor még nem is említettük a 30–40 órás Blood and Wine-DLC-t. A Cyberpunk 2077-nél arra számítottunk, hogy nagy eséllyel még a The Witcher 3-nál is több időt lehet eltölteni, ám ez a fősztoriszálra nem vonatkozik – erről a CD Projekt RED nyilatkozott. Konkrétan azt mondták, hogy a fősztori rövidebb lesz a sci-fi szerepjátékban, mint a korábbi fantasy RPG-ben.

Erről a tegnap újabb Night City Wire-közvetítésben hallhattunk, melynek legfontosabb információja a PC-s gépigény volt, amely egyébként az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

Cyberpunk 2077: PC-s gépigény

Minimum:

  • OS: 64-bites Windows 7 vagy Windows 10
  • DX: DirectX 12
  • Proci: Intel Core i5-3570k vagy AMD FX-8310
  • Memória: 8 GB
  • VGA: Nvidia GeForce GTX 780 3GB vagy AMD Radeon RX 470
  • Tárhely: 70 GB szabad tárhely (SSD ajánlott)

Ajánlott:

  • OS: 64-bites Windows 10
  • DX: DirectX 12
  • Proci: Intel Core i7-4790 vagy AMD ryzen 3 3200G
  • Memória: 12 GB
  • VGA: Nvidia GeForce GTX 1060 vagy AMD Radeon R9 Fury
  • Tárhely: 70 GB szabad tárhely (SSD)

Ez egyébként igencsak meglepően alacsony, ha a Cyberpunk 2077 komplex világát nézzük.

No de térjünk vissza a fősztorira, amellyel kapcsolatban Patrick K. Mills küldetéstervező nyilatkozott. Arról beszélt, hogy a Cyberpunk 2077 a kampány hosszában nem fogja a The Witcher 3 magasságait ostromolni, tehát a fő történetszálat rövidebb idő alatt lehet ki lehet végezni, mint a legendás RPG esetében. Ennek legfőbb oka pedig az, hogy a játékosok visszajelzései alapján nagyon sok gamer nem tolta végig a The Witcher 3-at, lévén túl monumentális volt. Ez egyébként más open world játékokra is jellemző: a The Elder Scrolls-sorozatra, vagy az Assassin’s Creed Origins és Odyssey-re is. Ezek a rendkívül tartalmas RPG-re az a jellemző, hogy ha egy idő után letérünk a fősztoriról, akkor nagyszerűen el tudunk veszni a játékban, olyannyira, hogy még a főküldetés elfelejtődik.

Persze a küldetéstervező annyit azért hozzátett, hogy mégsem lesz rövidebb a Cyberpunk 2077 összességében, mint a The Witcher 3, lévén tömérdek teendők akad majd a fő küldetésszál mellett.

Ami egyébként The Witcher 3 GOTY kiadását illeti, a How Long To Beat nevű oldal alapján nagy átlagban 53,5 óráig tart, amíg végig lehet játszani, ha csak a fősztorit követjük. Amennyiben az extrákat, tehát a mellékküldetéseket is csinálták, 127 óra volt a The Witcher 3, míg a teljes végigjátszás a mellékküldetésekkel együtt majdnem 190 órába kerül. Ez persze az átlag, ennél kevesebb és több is lehet az egyéni végigjátszás. Szóval a lényeg, hogy ha az átlagot nézzük, a Cyberpunk 2077 fősztorijának játékideje mindenképp 50-53 óra alatt lesz. Viszont azt meg egy másik CD Projekt RED fejlesztő korábbi nyilatkozatából tudjuk, hogy a nonlineáris cselekmény miatt a fő sztorit nem is szükséges befejezni ahhoz, hogy végigjátszottnak tekintsük a sci-fi RPG-t.

A Cyberpunk 2077 2020. november 19-én válik elérhetővé minden nagyobb platformon.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu