Visszavonul Michel Ancel!

A Rayman vagy a Beyond Good & Evil alkotója váratlan fordulattal kilép a játékiparból!

Ancel az Instagramon közölte, hogy a tegnapi nap számára különleges volt, ugyanis több mint harminc év után úgy döntött, hogy felhagy a videojátékok fejlesztésével, amivel a második szenvedélyének szeretne hódolni – a vadvilágot ugyanis imádja (és talán pont ezért jelentette be több mint öt éve a WiLD-ot…?), és az új projektje a való világban lesz megtalálható. Egy nyílt menedékhelyet akar a vadvilágból teremteni, ahol az oktatás, a vadállatok, illetve a természetkedvelők lesznek jó helyzetben. Ezek után elárulta, hogy a WiLD, illetve a Beyond Good & Evil 2 mögött álló csapat hónapok óta független, és mind a két projekt jól halad – szerinte hamarosan gyönyörű dolgokat láthatunk, majd azzal zárta a sorait, hogy a róka legyen velünk. Tehát a WiLD fejlesztése még mindig tart.

A Ubisoft weboldalán Guillaume Brunier, a Beyond Good & Evil 2 senior producere publikált egy posztot. A játék alapjainak fejlesztésére és a gyártási mérföldkövek elérésére koncentrál a csapat, de azért vannak változások. Éveken át Michel Ancel kreatív elképzelése segített nekik abban, hogy az IP hihetetlen univerzumától ne térjenek el. A kompromisszumokra nem hajlandó szenvedélye révén jutottak el oda, hogy újragondolják, hogy milyen is lehet egy futurisztikus, multikulturális, kiterjedt sci-fi világ. Ancel kilépése ellenére ezen nem fognak változtatni. Egy next-gen akció-kaland játék készül, és elértek egy olyan buildhez, ami bizonyítja az ő űrkalóz fantasy elképzelésüket több órányi játékmenetben egy átmenetektől mentes online sandboxban, így ezzel az E3-on mutatott techdemók ígéretére alapoztak. Brunier büszke a csapat kitartására.

Még sok munkájuk van, és a csapatot tovább bővítik emiatt. A Ubisoft párizsi stúdiója is már segít a fejlesztésben, de a fő stúdióhoz (Ubisoft Montpellier) is sokan csatlakoztak az utóbbi fél évben. Fel is ajánlotta, hogy nézzük meg a francia kiadó állásajánlatait a Beyond Good & Evil 2 kulcsszavával történő kereséssel. Valamikor jövőre fognak többet mutatni és mondani a játékról, de ahhoz a belsőleg kitűzött fejlesztési mérföldköveket el kell érniük. Brunier tudja, hogy sokan várjuk a további részleteket a játékról, de időt kér ahhoz, hogy minden megfelelő szinten megvalósulhasson, és hogy túlszárnyalhassák a magas elvárásokat.

Persze kíváncsiak vagyunk arra, hogy melyik játék fog előbb megjelenni – a Beyond Good & Evil 2-re tippelnénk, de ez a félmondatos WiLD életjel is meglepetésnek tekinthető (tehát a Wild Sheep Studio is működik)… és mivel Ancel visszavonult, nagy eséllyel soha nem lesz új Rayman-játék (ha pedig igen, az már nem lesz az igazi).

Bonne chance, Michel !

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu