Megtudtuk a Demon’s Souls remake és a Spider-Man Miles Morales méretét!

A PlayStation weboldalán láthatjuk, hogy a Bluepoint Games és a Sony Interactive Entertainment Japan Studio által fejlesztett Demon’s Souls remake (amiről ma még szó lesz) eléggé termetes játék lesz. A Souls-sorozat első része (amit ugyebár a FromSoftware alkotott még 2009-ben) a PlayStation 5-ön 66 GB-ot foglal majd. A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales: Ultimate Edition az Insomniac Games-től pedig még nagyobb lesz – ez már 105 GB-ot tesz ki, igaz, az Ultimate Edition verzió magába foglalja a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív Marvel’s Spider-Man remasterelt kiadását is. Miles Morales kalandja „mindössze” 50 GB-ot követel majd a PlayStation 5 825 GB-os SSD-jén…

És végül néhány kép a PlayStation 5-ről, illetve a hozzá tartozó (észak-amerikai!) tápkábelről és a nemzetközi konzolállványról, amiket a Twitteren találtunk. A konzol hatalmas lesz (40×27 centi). A PlayStation 5 Standard Edition (499 euró = kb. 190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (Ultra HD Blu-ray meghajtó nélkül, 400 euró = kb. 155 ezer forint) is november 19-étől lesz Európában kapható, egy héttel az amerikai rajt után.

Bár hazánkban nem éppen gyakori az előrendelés (hardver esetében pedig pláne), a nyugati régióban igen, és ott ebből voltak is bajok rendesen.

A Sony egyébként elég szépen elbaltázta az előrendeléssel kapcsolatos menetrendjét. Tény: a szeptember 16-ai közvetítés során bejelentette a cég a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition árát és megjelenési dátumát, de a műsor közben nem mondta el, hogy mikortól lehet előrendelni a next-gen konzolt. Ezt a Sony csak később mondta el, hogy egy nappal később, azaz szeptember 17-étől. Itt ejtette a cég az első hibát.

Több forgalmazó ugyanis nem sokkal a közvetítés után elindította az előrendelést, aminek következtében a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is „elfogyott” (holott utóbbiból kevesebbet fog kitolni a nyitókészletben a piacra a Sony – erről tegnap szó volt). Kb. tíz perc alatt mindenhol elfogyott az előrendelhető készlet, és persze a skalpolók már most elkezdték értékesíteni a még kezükben sem levő zsákmányt a konzol árának duplájáért.

A Sony emiatt a Twitteren kért bocsánatot, beismerve, hogy a PlayStation 5 előrendelése kifinomultabb folyamatú is lehetett volna, és a következő néhány nap folyamán több konzolt is elérhetővé tesznek, hogy azt előrendelhessék a vásárlók, de erről majd a forgalmazók fognak több részletet elárulni. Az év végéig több PlayStation 5-öt fognak biztosítani, amivel talán nem lesz készlethiány.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu