Mel Gibson feltámasztja Krisztust a filmvásznon? Jim Caviezel szerint igen

MOZI HÍREK – Mel Gibson feltámasztja Krisztust a filmvásznon? Jim Caviezel szerint igen: készül a Passió folytatása – a Passió 2.

A Krisztust az előző részben is alakító színész még ezt is hozzátette: „ez lesz a történelem legnagyobb filmje”.

Tömérdek keresztény, sőt tiszteletes szerint a Passió „ez a legszebb, legmeghatóbb Jézus-film”. Ugyanakkor a film hatalmas botrányt kavart, a kritikusok egy részénél teljesen kiverte a biztosítékot a naturalista és öncélúnak ható korbácsolási jelenetei, illetve sokak szerint állítólag zsidóellenesség is megjelenik az alkotásban. (Amit alátámasztani látszanak a rendező Mel Gibson későbbi részeges, zsidóellenes kirohanásai.). Érdekesség, hogy még a South Park alkotói sem kímélték a filmet és viccet csináltak belőle, szóval látszik, hogy a Passió egyben igazi popkulturális jelenséggé is alakult. A saját magát hithű kereszténynek valló Mel Gibson pedig valóban folytatja a bibliai ihletésű sztorit, ezt pedig maga a Jézust alakító (és szintén vallásos) Jim Caviezel is megerősítette.

Caviezel erről konkrétan a Breitbart News-nak mesélt, és azt is hozzátette, hogy az új filmnek The Passion of the Christ: Resurrection (kb. Passió: Feltámadás) lesz a címe. A színész azt is elárulta, hogy Mel Gibson már kész is van a forgatókönyvvel és annak harmadik, javított változatát küldte át Caviezelnek. Az pedig a színésznek vélhetően nagyon tetszett, lévén így nyilatkozott róla:

„Ez lesz a világtörténelem legnagyobb filmje”

Bár azt nem tette hozzá, hogy miről szól majd a Passió folytatása, de az alcímből a fő témát nem nehéz kitalálni.

Mivel a 2004-es film a Bibliából jól ismert kereszthalállal, aztán a feltámadással ért véget, így nagy eséllyel a sztori majd azt taglalja, ahogy Jézus több ízben megjelenik a szétszéledt apostoloknak. A bibliai történet szerint Krisztus végül megalapítja az keresztény egyházat, amelynek tanítványai, a papok elődei lesznek az alappillérei.

Érdekes kérdés, hogy a Passió második része annyira véres és naturális lesz-e, mint az előző rész? Nem valószínű, de azért a rendszeresen hasonló eszközöket használó Mel Gibson nem hanyagolja el most sem ezeket az elemeket.

Egyébként a film többek között amiatt is rengeteg kritikákat kapott, hogy a nem is túlzottan burkolt antiszemitizmusa kiverte sokaknál a biztosítékot. Jim Caviezel is arról is beszélt a Breitbart News-nak, hogy az ő karrierje is megsínylette Gibson látásmódját.

Caviezel még annyit hozzátett, hogy ő a maga részéről (hithű keresztényként) szomorúnak tartja, hogy napjainkban a bibliai eposzok már ritkán kerülnek a filmvászonra, Jézus helyett Superman és a Marvel hősök az igazi sztárok. Azonban szerinte „Jézus minden idők legnagyobb szuperhőse”, és boldog volt 2004 előtt és most is, hogy ő volt és lesz a Megváltó.

A Passió egyébként abból a szempontból is passzol a szuperhősfilmekhez, hogy a botrányok ellenére hatalmas hatalmas kasszasikerré vált: mindössze 30M dollárból forgatták le és csak az USA-ban 370,78M dollárt, míg világszerte több mint 612 milliót hozott a konyhára.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu