Warcraft-film: már sokan temették, mégis jöhet a folytatás?

MOZI HÍREK – Az USA-ban hatalmas bukás volt a legelső játék alapján készült Warcraft: A kezdetek, ám a rendkívül jó kínai bevételek hatására úgy tűnik, mégis csak lehet folytatása a filmnek.

2016-ban minden Warcraft-rajongó óriási lelkesedéssel ment el Duncan Jones Warcraft: A kezdetek című filmjére, ám sokak számára annál lelombozóbb volt a végeredmény, és főleg: a nem vár üzleti és kritikai bukás mértéke. Én magam egyszerű „fanservice-nek” éreztem az erősen közepes filmet, amely a megszokott fantasy kliséhegyeket tudta csak felsorakoztatni a gyenge forgatókönyv és színészi alakítások mellett.  A Metacritic-en jelenleg negyven kritika alapján 32 ponton álló film az amerikaiakat meglehetősen hidegen hagyta, sokan el sem mentek rá a moziba, pedig az USA-ban (hazai porondon) van a WoW egyik legnagyobb rajongói bázisa mind a mai napig. Éppen ezért nagyon sokáig úgy tűnt, hogy mindezek miatt még az egyébként szédületes kínai bevételek mellett sem volt valószínű, hogy a folytatás elkészül, most azonban mégis új fordulat van az ügyben.

Pár napja lehet arról hallani, hogy miszerint Chris Pratt színésszel már tárgyalnak egy lehetséges Warcraft-reboot főszerepéről, nem sokkal utána pedig a legtöbbször megbízható tippeket adó Daniel Richtman írt arról a Patreonján, hogy valóban készül a következő Warcraft film. Később a filmes újságíró, Caleb Williams is megerősítette az információkat, viszont azt is megjegyezte, hogy egyelőre nem biztos, hogy ismét Duncan Jones-t látjuk-e majd viszont rendezőként.

Az első pletykák egyébként rebootról szóltak, Richtman viszont egy lehetséges második részt említett; ami talán valószínűbb is, különösen abban a tekintetben, hogy a Warcraft film bukásának egyik oka az is lehetett, hogy az első, még MS DOS-ra készült Warcraft-játéknak azért nem volt túl ütős sztorija és Duncan Jones ennek a megfilmesítését valósította meg. Duncan Jones egyébként azt tervezte, hogy a folytatások is Gul’danra koncentráltak volna, aki majd a törzse vezéreként elvezeti népét a haldokló világból egy új otthonba, Azeroth bolygójára. A letelepedés pedig Duncan tervei szerint a már felnőtt Thrall történetén keresztül valósult volna meg. Nagy kérdés tehát, mi valósul meg ezekből az ötletekből, feltéve, ha bármi lesz belőlük.

Ti mit szóltok a hírhez? Inkább rebootnak lenne értelme, vagy folytatásnak? És milyen szerepet adnátok Chris Prattnak?

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu