R-Type Final 2: idén már ne számítsunk rá

A közösségi finanszírozás révén megvalósult shoot’em up a japán Famitsu magazin legújabb száma alapján már biztos, hogy nem 2020-ban jelenik meg.

A játék weboldalán olvashatjuk, hogy már elfogadott lett a 16:9-es képernyőarány (ez lett a standard), és ezért valami izgalmasabbá fejlődhetnek az oldalnézetes lövöldözős játékok. Az R-Type Final 2 igazán arra koncentrál, hogy miként fejezheti ki az ellenfelek elpusztulását. Ezt az örömteli érzést üldözik, úgyhogy a fejlesztők arra gyúrtak, hogy kiélhetjük magunkat a többi űrhajó, földönkívüli, stb. elpusztításában. Aztán azt se felejtsük el, hogy az új ellenfelek a régiek maradványaiból alakul ki, és ennek köszönhetően minél többet játszunk, ők annál erősebbek lesznek, így pedig a kihívás is fokozatosan emelkedni fog, sőt, még a pályák is fejlődni fognak a jobb képességünk révén. Az R-Type Final 2 a tervek szerint a megjelenése után további pályákkal is bővülni fog.

A játék nehézségi szintje a mi képességeinkhez igazodik, és minél jobban játszunk, így annál nehezebb lesz, cserébe a pontszámunk (elvégre egy régimódi műfajról beszélhetünk, így ennek jelenléte is teljesen elfogadhatónak nevezhető) is jelentősen meg fog ugrani. Újrajátszhatóságot garantál így a Score Attack mód, de aki nem ezen a stíluson nőtt fel, nem fognak túl nehéz játékmenetet kapni, mert nekik is lesz egy olyan nehézségi szint, ami révén nem dobják dühükben a szoba sarkába a kontrollert.

A Wave Cannon (hullámágyú) és az erő (nem a Star Wars-os… Force) segítségével legyőzhetőek lesznek az ellenfelek, de ők – főleg, ha méretesek – direkt belénk jöhetnek támadásként, de ennek ellenére is a kezelhetőség volt a fontos a fejlesztőknek. Az eredmény szerintük feszült lehet a nagyobb ellenfelek ellen, és a mi űrhajóink közül sok ismerős lehet a sorozat régebbi részeiből (R-9A, R-9B, R-9D, R-9DH, R-9W, R-9SKW, RX-10, TW-2, R-13A). A színeket és matricákat rajtuk módosíthatjuk.

Az R-Type Final 2, amit az ex-Irem tagokból alakult Granzella fejleszt, valamikor tavasszal fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu