A Microsoft nem zárja ki a bevásárlás folytatását: a következő a SEGA?

A Bethesda alapítója is megszólalt a felvásárlás miatt.

A CNET meginterjúvolta Satya Nadellát (a Microsoft vezérigazgatóját) és Phil Spencert (az Xbox-vezért). Ők kifejezték, hogy a Bethesdát ugyanúgy fogják kezelni, mint a náluk kisebb halakat (pl. az Obsidiant, vagy a Double Fine-t), és így részben független maradhat a cég (ezzel a kiadásra célozhattak talán). És Nadella eléggé komolyan gondolja: szerinte nem lehet egy nap felkelni, és azt mondani, hogy nos, akkor csináljunk egy játékfejlesztő stúdiót. Az elképzelésük az, hogy legyen tartalom, amivel nagyobb közönséget is elérhetnek, és mindig utánajárnak a helyeknek, amik hasonló gondolatmenetet követnek kulturálisan és küldetéstudatban, így a felvásárlásokat nem zárja ki, ha annak van értelme.

Mivel a redmondiaknak nem jött össze a Tiktok felvásárlása, volt pénzük a Bethesdára… és talán még mindig van. A Redditen több képen is a SEGA tűnik gyanúsnak. Mostanában a SEGA és a Microsoft úgy is baráti viszonyban van, az XboxEra podcaston is arra utalnak, hogy a Microsoft valahol már ott van, és több alkalmazottjuk is arra utalt, hogy a bevásárló körútnak nincs még vége. És ha belegondolunk, ezzel a Microsoft közvetlenül megvetné a lábát Japánban. Spencer pedig pont ezt szeretné…

Mindeközben az Inverse interjút készített Christopher Weaverrel. Ő alapította a Bethesda Softworksöt, és a The Elder Scrolls korai részeiben felelős producer volt. Szerinte a felvásárlás nagyon érdekes mind a két fél számára. A Microsoft azonnal gyökeret vethet a szórakoztató szoftverekben az egyik legjártasabb céggel pont akkor, amikor csúcsokat döntenek a játékeladások, és a Bethesda a kreativitását kiélheti a Microsofton keresztül, és ez szerinte egy jó, kedvező házasság lesz.

A The Elder Scrolls VI-ról és a Starfieldről azt állítja, hogy a Microsoft érti, miként tudja minőségivé tenni ezeket a Bethesda, és ennek kulcsa abban rejlik, hogy a vezetőséget távol tartják a játéktól, amíg az el nem készül. Ő még nem találkozott olyan öltönyössel, aki azért adna ki hamarabb egy játékot, hogy annak több eladása legyen. Aztán arról beszél, hogy a lemezmeghajtó kiiktatása rövid távon korlátozó lesz, de a nagy sebességű internet áthidalja majd ezt az akadályt, és nem szabad a nagyobb feldolgozó teljesítményt és az SSD-t sem elfelejteni a next-gen konzolokban.

Feltennénk öt forintot arra, hogy még az ősszel bejelenti a Microsoft a SEGA bekebelezését is.

Forrás: WCCFTech, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu