Két titkos játékon dolgozik az Arkane Studios

Lehetséges, hogy a Microsoft belépése már most érezteti a hatását?

A Microsoft tokkal-vonóval, mindennel felvásárolta a Zenimaxot, így a Bethesda, az alá tartozó stúdiók (így az Arkane is), és az IP-k is mind az Xbox kezében vannak. Ezzel az Arkane Studios is „ikszes” lett, holott a Bethesda részben független marad (erről ma még részletesebben be fogunk számolni), és kiadói szerepét is folytatni fogja (ők pedig nagyobbak, mint a Double Fine, akik szintén csinálták valameddig az Xboxos felvásárlásuk után).

A stúdiót több játékuk miatt is ismerhetjük: Dishonored, Prey (2017), Dark Messiah of Might and Magic, Arx Fatalis – és most a Deathloopon dolgoznak (ami időziített PlayStation 5-exkluzív lesz a szituáció ellenére is). És már most van pár nyitott pozíciójuk – például az austini stúdióba karakteranimációs mérnököt és grafikus mérnököt, a lyon-i stúdióba engine programozót keresnek. Részleteket nem tudni még arról, hogy mit csinálnak, de például a szervermérnöki állásnál elvárják „a jelentős tapasztalatot az online játékok fejlesztésében”, továbbá a lehetséges élő szolgáltatásos (live service) problémák kezelését. A grafikai mérnöknél az Unreal Engine 4-gyel kapcsolatos tapasztalatot kérik (ez komoly: az utolsó UE-s játékuk a Dishonored volt 2012-ben, az is az Unreal Engine 3-at használta; a második rész az id Tech 5-ön alapuló saját motort nyúzta, a Prey pedig a CryEngine-t).

A két stúdió valószínűleg nem ugyanazon a játékon dolgozik, ezért gyanítjuk, hogy az Arkane a Deathloop utáni projektjeihez keres embereket, és az egyikük nagy változást hozhat el a stúdiónak, ha az élő szolgáltatásos/online megközelítéssel él majd, és ne feledjük, hogy az Arkane Austin már három éve nem adott ki új játékot (a Prey volt tőlük az utolsó). Egy új IP nem tűnik lehetetlennek, sőt.

És ne vegyük biztosra, hogy az Arkane Deathloop utáni játékai felüthetik a fejüket a PlayStation 5-ön. A Microsoft lehet, hogy ezzel próbál majd piaci részesedést nyerni, de lehet, hogy a redmondiak megveszik a SEGÁ-t is. Nem lenne már meglepő a Bethesda után…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu