Kihagyja a PlayStation 5-öt a Starfield? Game Pass-ra jön a DOOM Eternal?

A Microsoft-Bethesda felvásárlás már most pörgeti a fogaskerekeket a kulisszák mögött.

Kezdjük a Starfielddel, a Bethesda Game Studios következő nagy dobásával (itt most a stúdióról van szó, ahol Todd Howard dolgozik, nem a kiadóról!) – állítólag a Sony néhány hónapja időzített PlayStation 5-exkluzivitást szeretett volna az új IP-nek, ami aztán szépen dugába is dőlt azzal, amikor a Microsoft szépen felvásárolta a Bethesda-tulaj Zenimaxot uszkve 7,5 milliárd dollárért. És már most azt állítja a WindowsCentralnak író Jez Corden (aki Microsoftos témákban megbízható…) a Twitteren, hogy a Starfield konzolexkluzív lesz. Azaz: Xbox Series X, Xbox Series S kiadás a PC mellett… és fogalma sincs, hogy miért hiszik az emberek, hogy lesz PlayStation 5-ös verzió Todd Howard következő agyszüleményéből. (Ha igaz ez, akkor nem csodálkozunk: a Microsoft piaci részesedést szeretne, és ezt akkor erőből akarja elérni.)

Az Xbox Major Nelsonja is meginterjúvolta Pete Hines-t, a Bethesda marketinges verzetőjét. Itt azt mondta, hogy az egyik korai mantra, amit Howardtól hallott, hogy azt szeretné, ha a lehető legtöbb embernek lehetősége lenne játszani az alkotásaival, és ez nagyon sok munkát igényel, így ezért érthető, ha ilyen elképzeléssel él valaki, aki sok időt öl bele a munkájába. Ezért véli úgy, hogy a Game Pass erre egy kiváló eszköz, így a Bethesda Softworks (és a Bethesda Game Studios…) játékkatalógusának kibővítése a Microsoft előfizetéses rendszerén jó lenne, de ehhez az Xbox-vezér Phil Spencer beleegyezése is kell. (Mondjuk ő miért ellenkezne emiatt?)

Spencer korábban már mondta, hogy a Bethesda ikonikus franchise-ai fel fognak bukkanni a Game Pass-on, és most ez a tweet  is igazán gyanús. A mellékelt képen a kezdőbetűket összeolvasva azt kapjuk angolul, hogy look below, azaz nézzünk le.

Mondjuk az aláírás alá. A színekkel játzadozva felbukkan egy titkos üzenet, ami azt mondja, hogy The Slayer is coming. Ez egyértelműen Doom Slayerre, a DOOM reboot főszereplőjére utal… és ezt a Redditen már közel fél éve emlegették.

A Microsoft nagy zsákmányt fogott.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu