PlayStation 5-ös remake-et kaphat a Metal Gear Solid?

Érdekes forgatókönyv, ha ez megvalósul.

A minap beszámoltunk már arról, hogy a Konami több játékot is értékeltetett a tajvani digitális korhatár-besoroló bizottsággal (Metal Gear, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Substance, Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra). Ekkor csak úgy tűnt, hogy a Konami a PC-seknek talán modernebb operációs környezeten is működőképessé teheti a régebbi játékait (és játékgyűjteményét), de nem gondoltuk volna, hogy a mostanában főleg a pachinkóval és a Pro Evolution Soccerrel foglalkozó japán kiadónak ennél többj árhat a fejében.

Egy YouTube-os, RedGamingTech, azt állítja, hogy az első Metal Gear Solidról már hallott egyet s mást, így szerinte Solid Snake Shadow Moses szigetén játszódó küldetéséből érdemes lesz egy PlayStation 5-ös remake-re várni, így nem csak a PC kapja majd meg állítólag a játékot, hanem a Sony next-gen masinája is. Ezt két forrásától is hallotta, és erre alapozva mondja, hogy a Metal Gear Solid remake-je létezik és nem kitaláció. (Persze a hisszük, ha látjuk elvét érdemes itt is követni.)

Hozzátette, hogy az első két Metal Gear Soliddal nem lesz vége a történetnek. Állítólag a Metal Gear Solid 3: Snake Eaterből, illetve a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsből is készül egy új verzió, de ezek szerinte nem kapnak olyan remasterelt kezelést, ahogy az első rész – inkább a második rész bővített verziójából készülő, HD-sített verziót képzel el a hármas és négyes „emgéesnek”. Itt viszont már nem tudni, hogy csak a PlayStation 5 kapja-e meg ezeket (főleg a MGS 4 esetében kérdezhetjük ezt joggal – az ugyanis a mai napig csak a PlayStation 3-ra érhető el!), vagy esetleg a PC, Xbox Series duó is célplatform lesz.

Mindez azért meglepő, mert a Metal Gear Survive óta (és arról valljuk be, messze nem lett maradandó…) nem hallottunk a sorozatról. Valószínűleg a Konami nem mer komolyabban foglalkozni az IP-vel Hideo Kojima nélkül.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu