Menu

Nem volt elég pénz a Forrest Gump futás jelenetére, így Tom Hanks kifizette [VIDEO]

MOZI HÍREK – Tom Hanks a saját pénzből költött a Forrest Gump leghíresebb jelenetére, amelynél futnia kellett – elképesztően nagyot kaszált rajta.

Az 1994-es Forrest Gump igazi „szerencsejáték” volt, hiszen abszolút benne volt a pakliban, hogy óriásit fog bukni. Ennek homlokegyenest az ellenkezőjét tapasztalhatták a producerek: először megduplázta marketingköltségét, majd hetekig, hónapokig vezette az amerikai toplistákat. Graham Bensinger készített egy interjút Tom Hanksszel, amelyben arról beszélgettek a sztárral, hogy a gyártás alatt a Paramount valahogy nem volt annyira biztos ennyire a film sikerében, ezért pedig a sztárnak akkor legalább két jelenetet is saját pénzből kellett finanszíroznia, annyira skót volt a stúdió. Ezek között volt az a bizonyos, híres futás, amellyel Forrest átfutotta Amerikát.

Tom Hanks úgy emlékezett erre vissza, hogy Robert Zemeckis rendező közölte, hogy “nos, a futás ennyibe fog kerülni”, vagyis nem lesz olcsó, a színész pedig beleegyezett, konkrétan úgy, hogy elosztják ezt az összeget, visszafizetik a Paramountnak, azonban cserébe egy kicsit nagyobb részesedést kérnek majd a profitból. Ezt a stúdió is helybenhagyta, azonban utólag a színész markát a szerződés értelmében végül 65 millió dollár ütötte, lévén az 55-ből készült film világszinten nagyjából 680-at hozott a konyhára. Valószínűleg a Paramount fejesei utólag verhették a fejüket a falba, hogy így mekkora pénztől elestek…

A Forrest Gump egyébként hat Oscar-díj zsebelt be, köztük a legjobb filmét és Tom Hanks a legjobb színészét is megkapta.  Hanks azt mesélte, hogy közel sem volt könnyű Forrest Gump megformálása, az első napokon kissé megkínlódott a karakterrel. Zemeckis viszont rendkívül türelmes volt és elmagyarázta a még fiatal színésznek, hogy tisztában van vele, mivel Hanks-nek mennyire nehéz, és látja a színészen, hogy ideges és feszélyezett, így az első három nap forgatásának gyümölcsét hanyagolják, inkább keresse meg magában nyugodtan a karaktert. Hanks ezt ezzel kommenálta:

“Így minden a pillanat töredéke alatt a helyére került”

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu