NieR-hírek: két játék is nyugatra tart [VIDEO]

A NieR: Automata eladásai is kiemelkedően jóak.

Kezdjük a NieR Replicant ver.1.22474487139…-cel (ez a szám nem egy kitaláció, tényleg a cím része!), amiről a Square Enix (kiadó) és a Toylogic (fejlesztő) bejelentette, hogy április 22-én fog megjelenni PlayStation 4-re éx Xbox One-ra, míg egy nappal utána PC-re is. Ez a játék az eleddig Japán-exkluzív NieR Replicant felújítása lesz, amiből a kiadó egy 160 eurós (58 ezer forint) White Show Edition kiadás is. Ebben a játék mellett egy Grimoire kitűzőkészletet (Grimoire Weiss, Grimoire Noir, Grimoire Rubrum) találunk egy különleges ministandban; hét könyv formájában a játék elbeszélt forgatókönyvét is megkapjuk egy kemény tokban, és a borítókért Akihiko Yoshida, a karaktertervező felel; a Grimoire Weiss által inspirált csomagolásban két CD-nyi soundtracket is kapunk a NieR Replicant frissített, újrahangszerelt dallamaiból; egy steelbook is jár Kazuma Koda (illusztrátor) munkájával, és egy Lunar Tear gyűjtői dobozban lesz ez az egész. Előrendelhető itt (PS4), itt Xbox One, vagy itt (PC). Aki pedig digitálisan előrendeli a játékot, PlayStation 4-en egy dinamikus témát, egy avatarkészletet és a soundtrackből kap egy kis ízelítőt, az Xbox One-osoknak csak a soundtrack részlete jár, a PC-sek pedig emellé csak egy háttérképpakkot kapnak. A játék dobozképét Akihiro Yoshida hozta össze a japán, míg Koda Kazuma készítette a nyugati verzióhoz. (Utóbbi kiadásban Yoshida eredménye is jár megfordítható borítóként.)

A NieR Replicant ver.1.22474487139… a NieR: Automata előzménye, de most újjáélesztett grafikával és egy „modern frissítéssel” jön a nyugatra. Egy fiatal srác a főszereplő egy félreeső faluban. Meg kell mentenie testvérét, Noahot, aki a Black Scrawl miatt halálos beteg lett. Ezért útra kel Grimoire Weiss-szel, egy furcsa, beszélő könyvvel, hogy az elzárt versszakokat (Sealed Verses) megtalálhassa. A csapat nem változott Yoko Taro (Drakengard / NieR: Automata – rendező), Keiichi Okabe (Tekken / Drakengard / NieR: Automata – dalszerző), Yosuke Saito (Dragon Quest X / NieR: Automata – producer).

Egy távoli jövőben játszódik a NieR Replicant ver.1.22474487139…, ahol az emberiség a kihalás szélén áll a Black Scrawl (magyarul kb. Fekete Firka?) miatt, ami mellett a furcsa vadállatok is fenyegető veszélyként vannak jelen. Egy ezeréves hazugságról is szó van, ami örökké fenn fog tartani. Felfedezhetjük a NieR világa mögötti igazságot, és mindent érdemes lesz megkérdőjelezni. Több szokatlan bajtársunk lesz a történetben, ami alatt Okabe újragondolt soundtrackje lesz hallható. Testreszabható kardos harcok és mágia kombinációját takarja a harci rendszer is. A varázslataink mellett a képességeinket és a fegyvereinket is a Szavak (Words) erejével állíthatjuk úgy be, hogy nekünk megfelelőek legyenek. (Játékmenet a második videóban 21:18 és 24:47 között látható.)

Emellett a NieR Re[in]carnation is nyugatra érkezik, közölte a Square Enix. Már angol Twitter és Facebook fiók is vár ránk. A japán verzióra már él az előregisztráció az App Store-on és a Google Playen. Az előbbi site szerint december 23-án érkezhet a mobilos NieR, ez lehet, hogy csak egy ideiglenes dátum.

És végül beszéljünk a NieR: Automatáról – a Square Enix bejelentette, hogy 4,85 millió példány fogyott a 2017-ben PlayStation 4-re és PC-re, majd 2018-ban Xbox One-ra, illetve tavaly PS4-re és PC-re Game of the YoRHa kiadásban megjelent játékból. Legutóbb márciusban közölt adatokat a japán kiadó róla – akkor még 4,5 milliónál tartott, így fél év alatt újabb 350 ezer példány kelt el belőle.

Legalább a NieR is lábra kel errefelé.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu