PlayStation VR 2: ilyen lesz az új kontroller?

A Sony és a szabadalmai elválaszthatatlanok, csak ezzel az a baj, hogy a legtöbbjét megtalálja a sajtó, mi meg szépen megírjuk.

A holland Let’s Go Digital oldalán találhatjuk a szabadalmat, ami egy tracking (magyarul pozíciókövetős) kontrollert ábrázol.

Ezt a szabadalmat a Sony Interactive Entertainment még márciusban regisztrálták a WIPO-nál (World Intellectual Property Office – szabadalmi világhivatal), és tegnap publikálták csak. A védjegy harmincnégy oldalnyi mérnöki dokumentációt tartalmaz, és a mellékelt ábra alapján úgy tűnik, hogy az Oculus Touch kontrolleréhez hasonló kontrollert tervez a Sony, és ez az új kontroller lehetne a „fagyinak” is gúnyolt PlayStation Move kontroller utódja.

A jellemzés szerint egy ergonomikus kontrollerről van szó, amit egy, vagy akár két kézzel is foghatunk, így az új „dzsojsztik” egy kör alakú bölcsőben lenne, a gombokat pedig a hüvelykujjunkkal és a mutatóujjunkkal tudnánk nyomkodni. Természetesen új szenzorok és gyorsulásmérők is lennének, ezzel pedig a mozgásos gesztusok is megvalósíthatóak lennének. Az érdekesség még az, hogy a kontroller több formájúra kattintható lenne, így akár a PlayStation Move-hoz hasonló bot formát is ölthet, de akár a Nintendo Switch egyik sikeres játéka, a Ring Fit mellé járó kiegészítőhöz közeli gyűrű alakú is lehet (ezzel pedig fitneszjátékokra is jó lehet).

Ez biztosan az új PlayStation VR-hoz lesz használható, mert még maga a szabadalom is kijelenti, hogy egy VR-headset kell mellé, és ennek egy elülső kamerával is rendelkeznie kellene. Olyan pedig nincs a jelenleg kapható PSVR-ban! Ezért ad ki az új kontroller fényt a két oldalán, mert az új PlayStation VR ezt érzékeli, és ezzel a pontosság is javítható lesz.

Persze a Sony erről még nem beszélt, és valameddig nem is fog, de az biztos, hogy a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition (mind a kettő november 19-étől lesz kapható Európában – áruk 500/400 euró, forintban kb. 190 és 150 ezer forint lesz) sem hanyagolja el majd a VR-t.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu