Resident Evil Village: egy reménysugár, hogy hátha jön PS4/Xbox One konzolokra?

A Capcom halovány ígéretet tett a Resident Evil Village jelenlegi generációs (PS4/Xbox One) megjelenésével kapcsolatban.

Ma délután megjelent a Capcom a Tokyo Game Show-n egy saját, élő közvetítéssel. A műsorban először a Resident Evil Village ugyanazon előzetesét láthattuk, amelyet már egyszer bemutattak a PlayStation 5 Showcase-en, szóval nem rágtuk le miatta a tíz körmünket. Aztán mégis elhangzott egy igencsak érdekes információ is az horror akció-kaland franchise-ról: hogy „megpróbálják” PlayStation 4-re és Xbox One-ra is kiadni.

A nem túlzottan kecsegtető bejelentést a játék egyik – japánul beszélő – producerének a szinkrontolmács így fordította le angolra:

„Bár a Resident Evil Village kimondottan az újgenerációs konzolokra, illetve PC-re készül, már vizsgáljuk, hogy hogyan tudnánk ezt az élményt PlayStation 4-en és Xbox One-on is megjelentetni. Már számba vesszük a lehetőségeket, viszont ígérni nem tudunk semmit. Mi mindenesetre mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb túlélő-horror élményt hozzuk létre az aktuális generáció konzoljaira.”

Ami azt jelenti, hogy megpróbálják a PS4-es és Xbox One-os változatokat is elkészíteni, ámde korántsem biztos, hogy ez sikerülni is fog. Ami azért sem hangzik túl biztatóan, mivel kicsit az jön le belőle, hogy még ha sikerülne is belepréselni a Village-t a jelenlegi generációs konzolok szűk adottságibal, eléggé esélyes, hogy túlzottan nem fog jól futni. A játéknál már az újgenerációs konzoloknál is arról olvashattunk, hogy frame rate problémákkal küzdhet – reménykedjünk, hogy ez csak az optimalizáció miatt van.

A Resident Evil Village várhatóan megjelenését 2021-ben kerül a boltokba PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re, viszont e nyilatkozat alapján reménykedhetünk, hogy talán PS4-re és Xbox One-ra is kikerül.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu