Virtua Fighter x eSports Project: mi a fenére készül a SEGA? [VIDEO]

A japán kiadó nagy eséllyel egy új résszel készül a Virtua Fighterből, ami a cím alapján valószínűsíthetően az eSportra gyúr rá egészen komolyan.

A SEGA a Twitteren közölte, hogy a cég hatvanadik évfordulóját ünnepli a Virtua Fighter x eSports Project bejelentésével. A sorozat első része a japán cég szerint a világ első három dimenziós verekedős játéka volt 1993-ban (akkor ősszel a játéktermekben bukkant fel, aztán ’94/’95-ben régiótól függően a SEGA Saturn egyik nyitócíme volt, aztán ’95/’96-ban a SEGA 32X is megkapta; majd 1996-ban végül a PC-re is ellátogatott). Most a franchise-ot rebootolják, hogy egy eSportra szánt játék lehessen, és a projektről később fognak további részleteket közölni. Először Japánban fog megjelenni.

És ennyivel elintézték (jó, van lent egy videó is, de azon kívül tényleg ennyi…), de ezzel is a Tokyo Game Show talán egyik komolyabb meglepetésének tekinthető a Virtua Fighter x eSports Project. Ez szinte biztos, hogy egy új rész lesz, mivel a „virtuális harcos” két legutóbbi felbukkanása csak egy-egy mobilos cím volt (Virtua Fighter: Cool Champ – 2011; Virtua Fighter: Fever Combo – 2014), és a sorozat legutolsó konzolos verziója 2012-ben jött ki (Virtua Fighter 5 Final Showdown – PlayStation 3, Xbox 360 – játéktermi verzió: 2010), igaz, ez is már a negyedik verzió volt a VF5-ből (alapkiadás – 2006 a játéktermekben, 2007 PlayStation 3-ra; Virtua Fighter 5 Online – 2007 Xbox 360-ra, és Virtua Fighter 5 R – 2008 játéktermekben).

Új rész lesz így, mivel a Virtua Fighter nincs egy szinten a Street Fighterrel, a Tekkennel vagy a Marvel vs. Capcommal az eSportos bajnokságokban sem, de évfordulós ünneplés miatt lehet, hogy csak fogják az első részt, majd remake-elik azt. Nem tudjuk, mert tényleg mi is csak találgatunk. Valószínűleg hamarabb el fog készülni, mint a Tekken x Street Fighter. (Az tuti, hogy csendben ki lett nyírva…)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu