Panzer Dragoon: Remake: mindjárt PlayStation 4-en is [VIDEO]

A Forever Entertainment (kiadó) és a MegaPixel (fejlesztő) párosa kellemes meglepetéssel élt, amikor bemondta a duó, hogy a sárkányröptetés mikortól is lesz elérhető a PlayStation 4-re.

Március 26-a. Ekkor bukkant fel a Panzer Dragoon: Remake a Nintendo Switchen. Június 1-je. Ekkor érkezett meg a SEGA egyik régebbi IP-je a Google Stadiára. Szeptember 25-e. Ekkor már a PC-sek számára is elérhetővé vált a remake, és ezt a GOG-on, továbbá a Steamen is megtalálhatjuk. Eddig fogalmunk sem volt arról, hogy pontosan mikor is jöhet ki a PlayStation 4-es átirat, de a Twitteren a Forever Entertainment és a MegaPixel bemondta: szeptember 28-ától keressük a PlayStation Store-on. Ennek örömére egy játékmenetes videót is publikáltak a PlayStation 4-es verzióból, míg az Xbox One-osok továbbra is „csak egy kicsivel később” kapják meg a játékot.

„A Panzer Dragoon: Remake az első rész felújítása (az eredeti amúgy a SEGA Saturnon látott napvilágot, még 1995-ben, de a japánok ’97-ben egy PC portot is kaptak, sőt, 2006-ban egy PS2-es átiratot is; az Xboxra 2002-ben kijött Panzer Dragoon Ortában pedig az eredetit is játszhatjuk), ami igaz marad az eredetihez, csak szebben néz ki, és jobban kezelhető. A történet szerint egy távoli, elhagyatott bolygón két sárkányt találunk, amik régóta nem voltak maguknál egészen mostanáig. Van nekik fegyverük is (szintén múltbeli, de ettől függetlenül veszélyesek), és a felszerelt kék sárkányt meglovagolva szépen meg kell állítani a másik, prototípus modellt, mielőtt az eljutna a toronyig.

A játék hét pályából áll (nem röhög: ’99-ben a Gran Turismoról ismert Polyphony Digital Omega Boostja, ami hasonló rail shooter, kilenccel rendelkezett), és ezek között van trópusi óceános környezet, illetve romos régiók is. Persze ellenfelünknek lesznek bajkeverő kollégái is, így azért nem csak egy laza kis üldözésből áll az egész. A 360 fokos irányítással és a célpontok megjelölésével egy frenetikusan gyors rail shooterről van szó. (Itt ismét az Omega Boostra referálnánk: ott is akár 16 ellenfelet is kijelölhettünk, ha van annyi rakéta – ahhoz pedig jól kell játszani),” írtuk két hete.

Úgyhogy konkrétan HOLNAP már fel is üti a fejét a PlayStation Store-on a Panzer Dragoon: Remake.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu