Menu

Final Fantasy XVI: a játékot hivatott mutatni az első trailer

A Square Enix októberben további részleteket fog közölni a játék világáról és karaktereiről.

A Final Fantasy XVI első trailere a játékból mutatott részleteket, ugyanis a Square Enix nem akart minket átverni azzal, hogy nem a játékot magát mutatják meg a bejelentő videóban. A Tokyo Game Show 2020 közvetítések során a japán kiadó is közreműködött, és itt Naoki Yoshida (ismertebb nevén Yoshi-P), a Final Fantasy XVI producere is megszólalt. Például elmondta, hogy a grafika még messze nem végleges, és ezzel még lenne mit javítaniuk, és október folyamán többet is meg fogunk tudni a következő fő „végső fantáziáról” a teaser weboldal elindítása révén. Őszinte? Igen: nem akartak egy egyszerű, gyáva megoldással csak egy CGI videót használni a bejelentéshez. (Ilyesmivel korábban például a Sony is szépen átvágott minket a Killzone 2 első videójával.)

A pletykák szerint a Final Fantasy XVI már jó ideje fejlesztés alatt áll, így már akár négy éve is készülhet a következő felvonás (ezzel pedig ki is mondhatjuk, hogy ha igaz, akkor a Final Fantasy XV alapkiadásának elkészülte után nem sokkal már el is kezdték a XVI fejlesztését…). A bejelentéskor Hiroshi Takai, a Final Fantasy XIV kisegítő rendezője és producere (továbbá a XVI rendezője) azt mondta, hogy valós idejű jeleneteket, továbbá harcokat is használtak a bejelentő videóban, és ezzel akarták megmutatni, hogy az új Final Fantasy-rész fejlesztésének kezdete óta mit is valósított meg eddig a Square Enix erre ráállított csapata.

Azóta persze a team kibővült, így már nem csak néhányan készítik a játékot, hanem egy teljes stúdió, ami az eddig megvalósított dolgokra épít (és azokat finomhangolja), és a cél emögött az, hogy a játékosoknak eddig nem látott szintű történet és játékmenet álljon rendelkezésre.

A Final Fantasy XVI PlayStation 5-re és állítólag PC-re készül (utóbbit tagadja a kiadó). A pletykák szerint a Sony időzített exkluzivitásért fizetett a Square Enixnek, és ha igaz a fejlesztési idő, annyira sokat nem kell várnunk rá, mint a Final Fantasy XV-re (ami ugye Final Fantasy Versus XIII-ként kezdte 2006-ban).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Ghost of Tsushima

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu