További Xbox-konzolokkal tervez az Xbox-vezér!

Phil Spencer elárulta: az Xbox Series X és az Xbox Series S után lesznek még konzolok…

Az Xbox-vezér most a Yahoo Finance-nek adott interjút, és itt megismételte a redmondi cég mantráját: a játékost helyezik a középpontba, és nem már az eszközről van szó, és ezt szerinte a média mindegyik ágazatában látjuk (azaz bárhonnan hozzáférhetünk a tartalmakhoz). Szerinte a TV-je vele van bárhol, ahogy a zenéi is, mert ő kezeli az élményeket, és úgy látja, hogy a videojátékok is hasonló átalakuláson esnek át. Ezért mondja azt, hogy egy (Xbox) Game Pass-előfizetőként bárhol játszhatunk a streamelés révén egy Xbox-konzolon, PC-n, vagy egy Androidos készüléken (ezért nem véletlenül tesszük az Xbox kifejezést zárójelbe…). Egy előfizetéssel a katalógushoz hozzáférhetünk, így választásunk lehet.

És a jövőbeli hardverről úgy gondolja, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S nem az utolsó két asztali konzol, mert lesznek utódok. Ahogy a videók/zenék esetében, úgy itt sem fogja vissza a streamelés az innovációt, és a Microsoft is ezzel tervez: tehát lesznek még konzolok, a streamelés pedig nem fog azonnal túlnyomó többség lenni.

Az Xbox Series X-et egy high-end, az Xbox Series S-et pedig egy középkategóriás PC-nek kell Spencer szerint elképzelni. Itt felhozta az Nvidia frissen megjelent videókártyáit, és szerinte az emberek életében eltérően fontos a videojáték, és ezért van több eltérő teljesítménybeli szint. Az Xbox Series X az eddigi legerősebb konzol, ami a 4K-s játékra terveztek, míg az Xbox Series S opció (ami jóval olcsóbb) a 1080p-s, 1440p-s útvonalra alkották. Ebben is ott van a next-gennek nevezett SSD és CPU, és a teljesítmény, ami a magasabb szintű konzolban is elérhető, csak a felbontásban van különbség, vagy korlátozás. Spencer úgy véli, hogy választási lehetőséget kell adni a játékosoknak, hogy milyen szinten lépnek be, főleg a most történő pénzügyi bizonytalanság kellős közepén.

Az Xbox Series X és az Xbox Series S is november 10-étől lesz kapható. (Ár: 500 euró/~190 ezer forint, 300 euró/~115 ezer forint. Nos, erről beszélünk: addig még gyengébb lehet a forint, és akkor már a 360-as átszámítás és haszonkulcs sem lesz megfelelő…)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu