Xbox Series X: ígéretesnek tűnnek az első benyomások [VIDEO]

Gyors bootolás, jelentősen csökkent töltési idő, jobb frame rate, ütős visszamenőleges támogatás – az Xbox Series X mindent belead.

A VentureBeatnek író Jeff Grubb szerint a játékkönyvtárunkban sok játék minőségét alapból javíthatja a drágább új Xbox, de sok játéknak rögzített frame rate-je vagy felbontása van, ami a hagyományos rendereléssel nem fog többet felmutatni, viszont a konzol által gépileg alkotott HDR-rel jobb eredményt kaphatunk így is. Az SSD miatt pedig szinte azonnal talpra áll a konzol, aminek jóval kevesebb idő kell tölteni, és nekünk sem kell annyit várni, hogy a kezelőfelületen eljussunk oda, ahova szeretnénk. A Sekiro: Shadows Die Twice majdnem stabilan 60 FPS-sel futott. Ez messze jobb, mint az átlagos 37 FPS az Xbox One X-től.

Viszont, ha egy külsős SSD-ről játszanánk pár játékot, akkor ott már lesz egy teljesítménybeli üvegnyak (bottleneck), ugyanis az USB-kapcsolat limitálni fogja a sebességet, mivel nem az Xboxon belüli I/O áteresztés révén megy ott az adatmozgás (ez az Xbox One és a PlayStation 4 esetében így volt). Grubb szerint az Assassin’s Creed: Originst 10,77 másodperc alatt töltötte be egy USB-s SSD-ről, míg az Xbox Series X belső SSD-jén ez 10,15 másodpercet vett igénybe. Egy USB-s HDD esetében jelentős a különbség (konkrétan háromszoros: 30,22 másodperc).

Az IGN szerint bár 1 TB-s tárhelyűnek nevezik az új konzol SSD-jét, csak 802 GB lesz számunkra elérhető, mivel a többi az operációs rendszer és a rendszerfájlok számára lesz fenntartva. A 802 pedig kevesebb mint a PlayStation 5 által biztosított 825. 920 GB-nyi hivatalos tárhelybővítést is megejthetjünk, de ez Amerikában is 220 dollár lesz, hazánkban pedig (mivel itt alapvetően drágább minden számítástechnikai eszköz…) ez így jó 80 ezer forintnál fog kezdődni. Az Xbox Series S esetében még nem tudjuk pontosan, mennyi hellyel kezdhetünk.

A The Verge szerint a Destiny 2 töltési ideje 1 perc 52 másodpercről (112 másodpercről – ezek az Xbox One X-en lettek mérve!) 43 másodpercre csökkent, a Red Dead Redemption 2 esetében ez 95 másodpercről 52-re zuhant, a Sea of Thieves pedig 81-ről 20-ra ugrott le, és ez még az Xbox Series X-es fejlesztések be nem kapcsolása ellenére is hatalmas csökkenés. A GameSpot példája szerint a Red Dead Redemption 128 másodperc helyett csak 38 másodpercnyi töltési időt vett igénybe.

Aztán képesek voltak a tesztelők azonnal multiplayerezni az Xbox One-osokkal a first-party, belsős fejlesztésű címek esetében, és a Quick Resume funkció a The Verge szerint akár öt játékkal is működik: pillanatok alatt válthatunk közöttük. Végül itt egy videó a Digital Foundry-tól, akik a visszamenőleges támogatást elemzik. Az Xbox Series X és az Xbox Series S is november 10-étől lesz kapható. (Ár: 500 euró/~190 ezer forint, 300 euró/~115 ezer forint.)

Forrás: WCCFTech, Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu