Gran Turismo 7: 4K, 60 FPS? Nem lehetetlen

A Polyphony Digital következő játéka nem fog talán akkora technikai elmaradást felmutatni, mint amit a Demon’s Souls esetében eddig láthattunk.

Itt arra gondolunk, hogy a DigitalFoundry elemzése szerint a Bluepoint Games és a Sony Interactive Entertainment Japan Studio párosa által készített remake 1440p/60 FPS párossal futott a megjelenés előtti verziójában. Talán pont emiatt is mondták Kazunori Yamauchiék, hogy a Gran Turismo 7 ennél komolyabb lesz: a játék PlayStation Store-os weboldalán több részletet is megismerhettünk az új GT-ből, és emellett néhány új, lent megtekinthető kép is látható ott.

A Sony szerint a ray tracing (sugárkövetés) támogatott lesz, és nem biztos, hogy eközben ez megvalósulhat, de a Gran Turismo 7 támogatni fogja a 4K felbontást, a HDR-t, és a cél emellett a másodpercenkénti hatvan képkockás frame rate lesz. A töltési idő gyors lesz, a lobby-kba gyorsan bejuthatunk, és szinte azonnal megkapjuk a baráti jelöléseket is az SSD-nek köszönhetően. Sok kocsi lesz a játékban – ahogy az a Gran Turismo sorozattól teljes mértékben el is várható -, de a csavar: azonnal válthatunk a másikra a menüben, így nem lesz az, hogy megnézünk egyet, eggyel arrébb megyünk, és ott várni kell pár másodpercet annak betöltésére.

Az adaptív ravaszokat is alkalmazni fogja a Gran Turismo 7: a fékpedál súlyát eltérő az érzékenységi szintek miatt érezni fogjuk (kontrasztos különbségekről van szó), de az ABS-ből (fékek blokkolását megakadályozó rendszerből) érkező vibrációkat, és a gázpedál hatását is az ujjainkon át érezni fogjuk, és akkor még hozzátehetjük az útfelülethez tapadó gumijainkat, és azt is, ahogy a kisebb bukkanókon átszáguldunk verseny-személygépjárművünkkel. A többi autót és azok pilótáinak hollétét a hangokon át felismerhetjük a tiszta 3D-s audió révén, és a visszajátszásokban a mélység és magasság is szerepet kaphat a Tempest 3D audio technológia miatt.

A Gran Turismo 7 nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a pletykák szerint nem sokkal a PlayStation 5 megérkezése (november 19.) után begurul a boltokba.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu