PlayStation 5: funkciók és visszamenőleges támogatás egy oldal forráskódjában

A PlayStation Store weboldalas verziója már most magában hordoz pár részletet a Sony következő PlayStation konzoljáról.

A Redditen és a ResetEra fórumon is tárgyalták a PlayStation Store internetes verziójának forráskódjában talált adatokat, és bár olyan állakat leejtő meglepetés nincsen, a Sony megközelítésére így is fény derülhetett. Például van egy ilyen, hogy a PlayStation 4-es játékok futnak a PlayStation 5-ön, de a PS4-en elérhető funkciókból néhány nem működik – aztán van mellette egy jelenleg nem működő link, így ezt be sem ágyazzuk.

Aztán van egy olyan üzenet is, hogy ez a PlayStation 4-es játék a PlayStation 5 jelenlegi firmware-jével nem működik, és a Sony folytatja a PS4-es játékok támogatottságának bővítését az új PlayStationön, ezért pedig azt javasolják, hogy frissítsük a konzol rendszerszoftverét, majd próbálkozzunk újra. Ez azért figyelemre méltó hibaüzenet, mert a Sony saját bevallása szerint a PlayStation 4-es játékok 99%-a támogatott lesz a PlayStation 5-ön. Végül pedig van egy ilyen is, hogy „a PlayStation 5-ös boost mód működik”, így lesznek olyan játékok, amik jobb felbontással és frame rate-tel futhatnak majd az új „játékállomáson”.

Aztán a fejlesztőknek lehetőségük van arra, hogy a DualSense kontrollerben kötelezővé tegyék az adaptív ravaszok használatát, vagy a vibrálást is igénybe vehetik, ha a játékaik erre tartanak igényt. A konzolunk megosztásáról pedig olyan szöveget találtak, hogy ha ez, illetve az offline játék lehetősége be van kapcsolva a PlayStation 5-ünkön, 18 éven felüliek vagyunk és nem rendelkezünk PlayStation Now-előfizetéssel, akkor a játék parancsikonjáról (ez a PS5 főmenüjében van) is játszhatóak az ilyen címek, nem csak a PS Now appon keresztül. A PlayStation 4, a PlayStation 5 és a PlayStation App hármasa egymásnak küldhet üzeneteket vagy hangos beszélgetést is kezdeményezhet (de nem tudni még, hogy ez csak bizonyos játékokban működik, vagy általánosságban véve). A PlayStation 5-ön kívánságlistát is csinálhatunk (a la Steam), és a csoportok akár száz főből is állhatnak, bennük pedig videókat, albumokat, előadókat, lejátszási listákat és zenéket is megoszthatunk. Nevet és ikont is adhatunk a csoportoknak.

Bár mindez nem hivatalos, nem véletlenül vannak ott a forráskódban ezek…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu