Michael Pachter: „a Sony hibázott a PlayStation 5 Digital Edition kapcsán!”

A népszerű ipari elemző szerint a Sony hosszabb távon kevesebbet fog gyártani az olcsóbb PlayStation 5: a PlayStation 5 Digital Edition kiadásból.

Pachter a GameRantnek azt mondta, hogy a Sony elég szépen benézte a PlayStation 5 Digital Editionnel, mert a PlayStation 5 gyártási költsége 450 dollár, így a PS5 Standard Editionje (ami 500 dolláros árral startol) éppenhogy nem lesz veszteséges a cégnek, miközben az Ultra HD Blu-ray meghajtót kispóroló digitális kiadással így konzolonként kb. 40 dollárt buknak (holott a lemezmeghajtó nem ér annyit)… igaz, cserébe a digitális (PlayStation Store-os) játékértékesítésenként 6 dollárral többet szereznek, így itt visszahozhatják a veszteségeiket. Pachter hozzátette, hogy szerinte nem fognak sokan ennyi játékot vásárolni.

És pont ezért látja úgy, hogy inkább a PlayStation 5 Standard Editionre esik majd a választásuk. Az elemző meglátása szerint nem sok fogyasztó akar majd spórolni, és inkább szeretnék, ha a konzoljukban ott legyen az optikai lemezs meghajtó, hiszen így elvihetik a játékukat a barátaikhoz, vagy elcserélhetik egy másikra, esetleg eladhatják azt. Ezért pedig Spencer azt gondolja, hogy a Sony rossz lapot húzott a PlayStation 5 Digital Editionnel, de még korai nagyobb ítélkezéseket hozni, hiszen készlethiány adódik az olcsóbb PS5-ből is, és ugyebár nem tudjuk, hogy mennyit is gyártott a Sony eből a változatból. Viszont úgy véli, hogy hosszabb távon gondolkodva a PlayStation 5 Digital Editionből kevesebbet fog a Sony gyártani, és az eladási arány sem lesz olyan nagy.

Tény, a PlayStation 5 Standard Edition esetében több forgalmazó is azt mondta, hogy több előrendelés történt ebből a kiadásból, így a játékosok még mindig igyekeznek élni a használt játékok piacával (ezt akarja akarva, akaratlanul is megakadályozni a Sony és a Microsoft is – utóbbinál nem véletlenül van egy olcsóbb, 300 eurós/110 ezer forintos Xbox Series S konzol is).

A PlayStation 5 Standard Edition (500 euró/190 ezer forint) és a PlayStation 5 Digital Edition (400 euró/150 ezer forint) európai rajtja november 19-ére tehető.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu