A DiRT 5 PS4-es mentéseket sem tudod PS5-re importálni

Ha majd PlayStation 5-ön akarsz játszani a DiRT 5-tel aktívan, PS4-en most már ne nagyon indíts karrier módot.

Igencsak jelentős felháborodást okozott, hogy Spider-Man után a Yakuza: Like a Dragon mentéseit sem tudod átvinni PS4-ről PS5-re, tehát lehet elölről kezdeni az egész játékot. Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy visszatérő, akkut probléma, lévén a DiRT 5-öt fejlesztő Codemasters is most jelentette be, hogy hiába lehet ingyenesen frissíteni a PS4-es verziót, az új generációs PS5-re, viszont a karriermódban elért összes eredményünk, az összegyűjtött in-game vagyonkánk és különféle járműveinkre pingált egyedi díszítések mennek a levesbe az új konzolon. Magyarán: lehet elölről kezdeni az egész karriermódot. Mindezek mellett sovány vígász, hogy legalább az úgynevezett Playgrounds alkotásainkat azért megtarthatjuk – hát hurrá. Hozzá kell azért tenni, hogy a Codemasters hivatalos megfogalmazás úgy szól, hogy csak „egyelőre” – vagyis elképzelhető, hogy amint technikailag meg tudják oldani a problémát, akkor mégis hozzáférhetünk a régi adatokhoz, de az biztos, hogy ezt nem megjelenéskor tehetjük majd meg.

Ráadásul igencsak fűtheti a konzolháborút, hogy a DiRT 5 és a korábban említett Yakuza: Like a Dragon is megjelennek majd a következő generációs Xbox Series X/S-re is, ott pedig gyakorlatilag gond nélkül folytathatjuk az új generáción a régin elkezdett versenyeket és kalandokat – hála a Microsoft korábban bemutatott ún. Smart Delivery rendszerüknek.

Hozzá kell azért tenni, hogy ezek a játékok nem olyan kaliberűek, hogy a kardjukba dőlnének a leendő PS5 tulajok, ha elölről kellene ezeket kezdeni viszont egy olyan komplex, open world RPG-nél, mint például az Assassin’s Creed Valhalla, vagy a Cyberpunk 2077, nem biztos, hogy örömtáncot járnának az új generációra váltó gamerek. Sajnos, utóbbinál csiripeltek olyat a madarak, hogy elképzelhető, hogy ott is ez a probléma merülhet fel.

A PlayStation 5 konzolok itthon november 19-étől lesznek kaphatóan, már csak azt kell eldöntenetek, hogy melyik verziót veszitek majd meg.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu