Nvidia GeForce RTX 3070: késik a megjelenési dátum a készlethiány miatt

TECH HÍREK – Rossz hír azoknak, akik abban reménykednek, hogy rövidesen frissítik számítógépüket az új Nvidia GeForce RTX 3070 grafikus kártyával. Az Nvidia hivatalos honlapján keresztül bejelentette, hogy néhány héttel késlelteti a kártya bevezetését. A kártyának október 15-én kellett volna megjelennie, de most ezt áttették október 29-re. A dátum változásának oka a raktárkészletekkel kapcsolatos problémákhoz kapcsolódik.

Az Nvidia közleménye szerint a fogyasztók érdekében hozták ezt a döntést, hogy „a megjelenés napján több kártya álljon rendelkezésre”. Ezért, hogy a cég kielégítse a feltehetően nagy igényt az RTX 3070 iránt, az úgy döntött, hogy a megjelenés dátumát megváltoztatja.

Az október 29-i megjelenés elősegíti, hogy az üzletek készletei teljesen feltöltődjenek, legalábbis az Nvidia állítás szerint. A cég így nyilatkozott mind erről:

„Tudjuk, hogy ez csalódást okozhat azok számára, akik alig várják az Nvidia GeForce RTX 3070 azonnali vásárlását. Ez a változás azonban arra szolgál, hogy a nemzetközi partnereink több grafikus kártyát adjanak a játékosok kezébe az indulás napján. „

Az Nvidia grafikus kártyák iránt nemcsak a játékosok, hanem a bitcoin bányászok is vágyakoznak, és emiatt is gyakori, hogy kifogynak a készletek. Így azonban reméljük, hogy az Nvidia ezen lépése megkönnyíti több játékos számára a grafikus kártyák beszerzését.

Aki egyébként most megveszi az új 30-as sorozatú grafikus kártyák egyikét, annak az Nvidia egy év ingyenes GeForce Now-t ad.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu