PS5 Digital Edition vagy PlayStation 5: mi a különbség? Melyiket vegyem?

Vajon a két új PlayStation 5 konzol közül melyiket érdemes és milyen szempontok alapján megvásárolni?

Két PlayStation 5 modell létezik: PS5 és PS5 Digital Edition, szóval fejtörést okozhat, hogy mi a különbség a PS5 Digital Edition és a PS5 között. Rövid PS5 útmutatónk részeként elmagyarázzuk, hogyan milyen elemek jellemzőek a két konzolra, és mi különbözteti meg őket egymástól.

 

PS5 Digital Edition vagy PlayStation 5: akkor végül is mi a különbség?

A két fő különbség van a PS5 Digital Edition és a PS5 között, ez pedig a 4K UHD Blu-ray lemezmeghajtó és az ár. A PS5 Digital Edition nem tartalmaz lemezmeghajtót, ergo semmilyen lemezt sem lehet bele rakni. És hogy mennyi az annyi? Az olcsóbb, lemezmeghajtó nélküli PlayStation 5 Digital: 149.990 Ft., a teljes verziónak, a hivatalosan is csak PlayStation 5-nek hívott, drágább verziónak pedig 184.990 Ft. a magyarországi hivatalos ajánlott fogyasztói ára.

Ez azt jelenti, hogy nyilvánvaló esztétikai különbségek vannak a két eszköz között, mivel a PS5 Digital Edition kisebb méretű és karcsúbb is a lemezmeghajtó hiánya miatt. Ez azt is jelenti, hogy fizikai adathordozókat nem lehet lejátszani a PS5 Digital Edition-ön, beleértve a PS5 és PS4 játékokat, továbbá DVD-ket és a 4K UHD Blu-ray filmeket sem.

 

PS5 Digital Edition kontra PS5: melyiket érdemes megvásárolni?

A PS5 Digital Edition és a PS5 egyaránt jó lehetőség, így ez teljes mértékben az ízléstől és a pénztárca méretétől (illetve attól, hogy mennyit akar rá költeni) is függ.

Ha azt tervezi, hogy az összes PS5 játékát a PlayStation Store-ból vásárolja meg, akkor érdemes lehet pénzt és helyet spórolni a PS5 Digital Edition segítségével. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy később a Digital Edition-re sohasem lehet majd fizikai játékokat vásárolni és használni azokat a PS5 Digital Edition-ön.

A PlayStation 5 eközben egy kicsit nagyobb rugalmasságot biztosít, lehetővé téve a fizikai és a digitális adathordozók kombinációjának használatát – cserébe viszont 45.000 Ft-tal drágább. Ha bármilyen lemez alapú, kiskereskedelmi PS4 játékod van, akkor ezeket játszhatod, bár mindkét konzol támogatja a PlayStation Store-ban vásárolt, visszamenőleg kompatibilis játékokat.

Mindkét konzol november 19-én lehet majd megvásárolni, elvileg nálunk is, feltéve, ha nem fogynak ki a készletekből.

Nos? PS5 Digital Edition vagy PlayStation 5? Nektek melyik a szimpatikusabb? Írjátok meg a kommentekben!

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu